drobiowy - 1000 przepisów (strona:22/67)

Pikantne skrzydełka 123

tego przepisu są bardzo pikantne i mają fantastyczną skórkę. Świetnie smakują z ryżem i odparowanym sosem. Polecam dla tych, którzy nie boją się ostrych smaków Pikantne skrzydełka skrzydełka drobiowe bez końcówek sos chili słodko-pikantny Tao Tao ( duży ) pół kostki masła panierka: 1 szkl mąki minikosteczki:czosnek, cebula, papryka słodka, szczypta chili łyżeczka soli pieprz Wszystkie składniki panierki wymieszać dokładnie

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak z orzechami nerkowca 140

jego smak. Z czystym sumieniem polecam to danie wszystkim zabieganym, gdyż całkowity czas przygotowania wyniósł tyle co ugotowanie ryżu:). Przepis zaczerpnięty stąd-klik Kurczak z orzechami nerkowca 2 piersi drobiowe 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili 1 szkl orzechów nerkowca 2 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki cukru 4 łyżki wody ryż

Pieguskowa Kuchnia
TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 162

bazie pasty tamaryndowej smakują doskonale. Tamaryndowiec nadaje im bardzo ciekawego słodko-kwaśnego smaku. Połączenie tak aromatycznych składników sprawia, że to zdecydowanie jedna z moich ulubionych marynat do delikatnego mięsa drobiowego. Zdaję sobie sprawę, że nie w każdym sklepie są dostępne produkty, tak egzotyczne jak pasta tamaryndowa. Naprzeciw temu z pomocą przychodzą nam sklepy internetowe np Kuchnie Świata . Kiedyś nie byłam

Pieguskowa Kuchnia
Paella z chorizo i pulpetami drobiowymi (z cukinią) 154

szczypta soli i pieprzu  sok z 1/2 cytryny  natka pietruszki  skórka otarta z 1 cytryny  500 ml bulionu  szczypta majeranku i wędzonej papryki  Drobiowe pulpety pietruszkowe: 500 gram mielonego indyka  2 łyżki posiekanej natki pietruszki  1 ząbek czosnku  4 łyżki owsianych otrąb  szczypta soli, pieprzu i majeranku  olej

Mango Papaja
Chłodnik szczawiowy 174

Można popijać sam lub podać jako dodatek do obiadu zamiast mizerii czy zsiadłego mleka. składniki: 70 g świeżego szczawiu (listki już bez ogonków) 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 200 g śmietany 12% 200 g jogurtu naturalnego 1-2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku Szczaw posiekać. Bulion wlać do garnka i zagotować. Wrzucić posiekany szczaw

Monia miesza i gotuje
Kurczak z sezamem czyli tanie danie 209

ziarnami prażonego sezamu kurczak w marynacie miodowej, nie jest z pewnością daniem wykwintnym, ale za to bardzo smacznym. Zamiast ćwiartek z kurczaka można w tej marynacie przygotować także polędwiczki drobiowe. Taki obiad można też przyrządzić w wolnowarze, gotując razem z mięsem, przekrojone na połówki lub ćwiartki, ziemniaki, które nabierają wówczas wyjątkowego smaku. Więcej naszych przepisów na potrawy z wolnowaru znajdziecie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa jarzynowa z młodych warzyw wg Aleex (TM5) 166

części pora, kawałek selera, 3 ziemniaki) • garść zielonej fasolki szparagowej • 100 g kalafiora podzielonego na małe różyczki • 80 g zacierki makaronowej lub innego, drobnego makaronu • 1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego (może być woda, ale wtedy musimy dodać kostkę rosołową) • sól, • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu • szczypta cukru • kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: W Thermomixie: 1. Do naczynia miksującego włożyć

W mojej kuchni
Wątróbka w sosie wiśniowym 223

wiśniowy doskonale maskuje smak wątróbki, która przez wielu jest znienawidzonym daniem. Ze swojej strony po prostu powiem, spróbujcie i przekonajcie się sami :) Składniki na 2 porcje: 400g wątróbki drobiowej (u mnie indycza) Mąka do obtoczenia Mleko do namoczenia Sól Pieprz Olej rzepakowy do smażenia Sos: 1 szklanka wydrylowanych wiśni (poza sezonem mrożonych) 3 łyżki wytrawnego czerwonego wina ½ łyżeczki rozmarynu

Fabryka pomysłów
Zupa ogórkowa z kalarepką 151

się zrobiło i ukisiły się. No to w te tany, zupa musi być. Podchwyciliśmy pomysł ze starych przepisów na inną ogórkową ;) Składniki 3 podudzia z kurczaka 200 g żołądków drobiowych 1,5 l zimnej wody 1 szklanka kwasu z ogórków 5 ogórków kiszonych 1 kalarepka 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka koperek sól, pieprz     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Przepis #10 Klopsiki w sosie pieczarkowym 198

Witajcie, dzisiaj kolejna odsłona uwielbianych przeze mnie ostatnio klopsików drobiowych. Dzisiaj są one w sosie pieczarkowym podawane z kaszą pęczak oraz sosem tzatziki. Dodatkowo klopsiki nie zostały usmażone lecz upieczone w piekarniku - moim zdaniem smakują zdecydowanie lepiej niż te z patelni. Składniki ( 2- 3 porcje) - połowa zmielonej piersi z kurczaka - pół cebuli czerwonej - 0,5 kg pieczarek - łyżeczka oleju kokosowego

Health-Fit-Life
Kiełbasa ze słoika 1155

jedynie słoik, o prostych ściankach, aby ją łatwiej można wyciągać ze słoika. A to inne nasze przepisy na domowe wędliny ze słoika, co wybieracie? łopatka mielona ze słoika wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Najlepsza kiełbasa ze słoika, przepis. Kiełbasa ze słoika składniki: 1,5 kg mięsa z boczku wieprzowego 4 ząbki czosnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa kneippowska 133

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nam smakowała…ciemnotą wszak jesteśmy ;) Składniki proporcje na zupę: 2-3 łyżki zmielonego chleba  razowego na 250 ml bulionu warzywnego lub rosołu drobiowego 1 ząbek czosnku na 500 ml zupy     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Chleb razowy suszymy, mielimy w maszynce. Do gorącego bulionu wrzucamy

R'n'G Kitchen
makaron spaghetti ze szpinakiem i klopsikami... 186

ząbki czosnku 5 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, szpinak świeży 1 pęczek, śmietana 12% 200 ml, woda 1/2 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ser feta - ile potrzeba mielone drobiowe dobrze wyrobić z jajkiem, przyprawą do mielonego, papryką ostrą, bułką namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, formować małe klopsiki i na gorącym maśle klarowanym smażyć na rumiano usmażone klopsiki

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto z zielonymi szparagami 176

Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku  200 g ryżu Arborio  1 lampka białego wytrawnego wina  około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego  50 g masła  1 łyżka oliwy sól morska do smaku oraz świeżo zmielony pieprz 3 garści startego parmezanu  Wykonanie:  Szparagi opłukać, odciąć drewniane końcówki, podzielić

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z białych szparagów. 203

eleganckich przyjęciach. Zupę krem z białych szparagów można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Składniki: pęczek białych szparagów (ok. 40 dkg) 1 biała cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (ew. bulion warzywny z kostki BIO) 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżka masła 2 łyżki śmietany do zup (18%) sól do smaku do podania zupy: oliwa truflowa lub oliwa

Codziennik Kuchenny