Wątróbka w sosie wiśniowym
Wątróbka w sosie wiśniowym
Wiśnie bardzo lubię nie tylko w wersji na słodko, ale również wytrawnej, w szczególności z dodatkiem wina i rozmarynu. Tak przygotowany sos wiśniowy doskonale maskuje smak wątróbki, która przez wielu jest znienawidzonym daniem. Ze swojej strony po prostu powiem, spróbujcie i przekonajcie się sami :) Składniki na 2 porcje: 400g wątróbki drobiowej (u mnie indycza) Mąka do obtoczenia Mleko do namoczenia Sól Pieprz Olej rzepakowy do smażenia Sos: 1 szklanka wydrylowanych wiśni (poza sezonem mrożonych) 3 łyżki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów
Autor
FabrykaPomyslow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, wiśnia, wątróbka drobiowa, drobiowe, grzyby, ziemniaki
Inne przepisy z Fabryka pomysłów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję