drobiowy - 1000 przepisów (strona:21/67)

Gruszki nadziewane wątróbką drobiową 105

Trwa również sezon na gruszki. Nasza propozycja na danie z ich udziałem. Składniki 250 g wątróbek drobiowych 1 cebula 1 łyżka masła masło do formy 2 jajka 1 łyżka tartej bułki 1 ząbek czosnku 4 twarde duże gruszki ( najlepiej Lukasówki ) 100 ml słodkiego czerwonego wina sól     Przygotowanie   Wątróbki oczyściłem, posiekałem. Cebulę obrałem, posiekałem. Łyżkę masła stopiłem

R'n'G Kitchen
DROBIOWA WĘDLINA ZE SZPINAKIEM I NATKĄ 168

swoje zdrowie i bliskich. Wiem co daję im do kanapek . Jak tylko mam czas wolę przygotować taką wędlinę niż  iść do sklepu i kupić gotową. Dziś polecam drobiową wędlinę z filetów z kurczaka oraz ze szpinakiem i natką pietruszki. Połączenie nie codzienne ale zadowoli nie jedno podniebienie.  Polecam .  SKŁADNIKI: 1 kg fileta z kurczaka 1 pęczek natki

Gotowanie Patki
Wątróbka drobiowa z anchois i kaparami 153

przekonywać. Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki różni się znacznie od babcinych dań :) Więc jeżeli macie ochotę spróbować czegoś nowego - to polecam ! Składniki: 250g wątróbki drobiowej 1 średnia czerwona cebula 1 średnia biała cebula 50 g anchois z kaparami ok. 10 małych kaparów z zalewy (np. z LIDLa)  4 łyżki oleju świeży koperek  ząbek

dlaSmaQ
Komosa ryżowa gotowana na bulionie ze szpinakiem, marchewką i papryką oraz orzechy laskowe i szynka parmeńska 165

perfekcyjny smak potrawy a przy tym dodają charakteru. Idealny pomysł na lekki lunch lub obiad.  Składniki (na 2-3 porcje): 2/3 szklanki komosy ryżowej  200 ml bulionu drobiowego Krakus  200 ml wody  2 marchewki  1 cebula czerwona  1 ząbek czosnku  1/2 papryki czerwonej  garść świeżego szpinaku  3-4 plastry szynki parmeńskiej

Mango Papaja
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 103

make a totally differetn soup, which is light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions

Martyna Cooks
Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku 2276

otoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć usmażone kotleciki z nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Schować drobiowe kotlety i farsz (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko farsz i smakuję – ewentualnie doprawiam wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny

Kulinarne Przeboje
Pasta z watrobki z kaparami i anchois 112

Mój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak duszony z miodem i cytryną / Braised chicken with honey and lemon 329

oleju roślinnego 4 udka z kurczaka 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki 12 ząbków czosnku, tylko obranych i pozostawionych w całości 1 cytryna, pokrojona w ósemki 3/4 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki miodu świeże liście oregano do podania Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, wlej olej i włóż udka. Smaż po około 5-8 minut z każdej

karmelowy
LEKKIE PULPETY W SOSIE KURKOWYM 237

tego aromatyczny, śmietanowy sos ... i do tego kurki! ❤💗💚  Dla mnie nie ma nic lepszego 😋  Taki obiad to przysłowiowe "niebo w gębie"!  Składniki: 250 g mięsa drobiowego (u mnie filet z kurczaka) 250 g łopatki 1 cebula garść oczyszczonych kurek 1 jajko 1 marchewka 2 łyżki kaszy manny ziele angielskie liść laurowy majeranek sól pieprz 1 łyżka mąki

Walijskie Pichcenie
Jednogarnkowe danie z ryżem, mięsem mielonym i dynią 131

tyle, żebym w razie czego nie żałowała, ale tutaj faktycznie pasuje doskonale:) 500 g pokrojonej w kostkę dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 550-600 g drobiowego mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 i 1/3 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki papryki mielonej ostrej 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu

Smaki Na Talerzu
Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino 179

owczego sera ;) Ta zupa gwarantuje eksplozję smaków, aromatów i włoską przyjemność jedzenia! Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino Potrzebujesz: 1kg obranej cukinii 400ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 małą cebulę  2-3 ząbki czosnku garść świeżych liści bazylii 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz Pomidory: 2 duże pomidory olej rzepakowy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Francuska zupa cebulowa 400

pszennej 100 g tartego sera ementaler sól, pieprz 4 kromki chleba liść laurowy Sposób przygotowania: Wcześniej musimy przygotować bulion. Ja zazwyczaj przygotowuję bulion wołowy, ale możecie przygotować warzywny lub drobiowy. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy do tego również masło, do smaku. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle, aż zmięknie. Cały czas

CookMag
Sos grzybowy z pieczonym czosnkiem / Roasted garlic mushroom sauce 162

pieprz 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g grzybów, pokrojonych w plasterki listki z 3 gałązek tymianku 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Obierz czosnek z łupiny, pozostawiając cienką skórkę na ząbkach, tak by wciąż trzymały się razem i odetnij ok 1/5 wierzchu całej główki. Umieść główkę

karmelowy
KOTLETY PAPROCHY 162

obiad dla gości👍 Składniki na 6 porcji -500 g mięsa mielonego -300 g kapusty białej -2 jajka -pół szklanki kaszy bulgar/jęczmiennej (nie gotujemy) -1 cebula sos -2 kostki drobiowe -1 słoiczek koncentratu pomidorowego +płaska łyżka skrobi ziemniaczanej+łyżka śmietany Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy drobno. 2. Surową kaszę, kapustę, cebulę, mięso, jaja przyprawiamy wedle uznania

Zdrowie i pysznie na talerzu
RISOTTO Z KURKAMI 179

moje własne, aromatyczne, eksplodujące jesiennym grzybowym smakiem – risotto z kurkami. Składniki na 4 (spore) porcje : 200g kurek(może być więcej) 1 litr aromatycznego bulionu (może być warzywny lub drobiowy) 3 łyżki masła 2 łyżki tartego parmezanu 1 bardzo drobno pokrojona cebula 300g ryżu do risotto (arborio) 125 ml białego wytrawnego wina sól i pieprz świeża natka pietruszki lub listki

Dietolog