Składniki: 20 dkg wątróbki drobiowej 3 średnie cebule mąka sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Wątróbkę oczyścić. Cebulę posiekać w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. 2 łyżki mąki wymieszać z … Czytaj dalej Wątróbka z cebulką
czarrna od kuchniukochane smaki. Na myśl o nich – dzień odrazu staje się lepszy. Zachęcam do wypróbowania przepisu! Zupa jest pyszna a jej wykonaniu zajmuje dosłownie chwilę. Składniki: 800 ml bulionu drobiowego lub drobiowo-warzywnego 2 piersi z kurczaka (500 g łącznie) 2 czubate łyżki czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego 1 szalotka 2 – 3 ząbki czosnku olej kokosowy
Moja pasja smakuSyty rozgrzewający talerz z fasolką w roli głównej. Potrawę zrobimy szybko tylko musimy pamiętać o namoczeniu fasoli i ugotowaniu jej wcześniej.Moja wersja jest z klopsikami drobiowymi i kabanosami które nadają potrawie fajny wędzony aromat. Ze świeżym tymiankiem jest bardzo aromatyczna. 20 dkg fasoli jaś 60 g kabanosów 1 cebula czerwona 2 szklanki przecieru pomidorowego sól, pieprz tymianek świeży
wesoła kuchniaprzyprawiony po włosku. Mega pyszne i sycące, idealne na szybki obiad lub kolację. Wypróbujcie sami! Składniki: * makaron penne * jedna mała pierś z kurczaka * 4 plasterki szynki (dowolna, u mnie drobiowa) * zioła prowansalskie * 1 duży ząbek czosnku * oliwa z oliwek * wegeta, papryka w proszku, pieprz Pierś z kurczaka doprawiamy wegetą, papryką w proszku oraz pieprzem, po czym smażymy na oliwie
Klasyka Gotowaniałyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 3 duże pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę (lub 1×400 g puszka krojonych pomidorów) 2 łyżki rodzynek 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka masła orzechowego 30 g startej gorzkiej czekolady sól i pieprz Przygotowanie: Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej na dużym ogniu olej, włóż kurczaka i obsmaż z każdej strony
karmelowypomysłów na..." Obyły się one 14. stycznia i był zwieńczeniem akcji promocyjnej pod taką samą nazwą. Ja również brałam w niej udział, a moim wkładem był przepis na drobiowe roladki faszerowane suszonymi pomidorami . Warsztaty prowadził przesympatyczny i niesamowicie kontaktowy Pascal Brodnicki, a odbyły się w Warszawie, w Food Lab Studio. Miałam już okazję tam gotować podczas warsztatów owsiankowych w maju
Codzienna kuchnia niecodziennatabasco) 1/3 szklanki sosu hoisin 1 łyżeczka brązowego cukru 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka startego imbiru 6 pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej posiekana dymka do podania Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą i odstaw. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny
karmelowySkładniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 4 duże ziemniaki; 300 g pieczarek; 1 jajo; 1/2 bułki pszennej, poznańskiej ; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej/smalec do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej (około 1 łyżki) wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Gospodyni MiejskaZnam klopsiki drobiowe, wieprzowe, wołowe...znam klopsiki z jaj, kaszy jaglanej, ryżu i czego tam więcej....ale ostatnio poznałam klopsiki z ryby. Od dawna przymierzałam się do przepisu na rybne klopsy i oto są:) SKŁADNIKI: 500 g świeżej ryby bez skóry ( u mnie dorsz) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Mała kajzerka mleko Bułka tarta (opcjonalnie) sól pieprz papryka
Kopystką po garachsmaczny. Moim zdaniem , oczywiście. Do takiej pasztetowej używam mięs różnych. W zależności co mam w lodówce lub kupie np. na promocji. Dzisiaj to są ćwiartki z kurczaka. Lubię ćwiartki drobiowe , ponieważ z reguły mam dwa produkty. Np. rosół i właśnie pasztetową na kanapki
Eli Gotowaniekolorem różowym. Składniki 1 szklanka mieszanej fasoli, grubej i drobnej sól 300 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju 1 cebula 2 marchewki 3 ząbki czosnku 1 l bulionu drobiowego pół litra gorącej wody puszka pomidorów pelati szklanka ulubionego makaronu ( wskazany drobny) pieprz szczypta cukru suszona bazylia tarty parmezan Przygotowanie Fasolę zalałem na noc wodą. Następnego dnia obgotowałem
R'n'G Kitchennatkę pietruszki, posyp tartym parmezanem. Smacznego ! Pamiętaj: Ryż musi być włoski. Kup Arborio lub Carnaroli. Wino. Nadaje ono risottu – głębię. Użyj białego wytrawnego. Bulion. Najlepiej warzywny lub łagodny drobiowy. Powinno być go objętościowo 3 razy więcej niż ryżu = szklanka ryżu wypije trzy szklanki bulionu
Moja pasja smakuproste danie, które zrobisz w 20 minut! Składniki (na 2-3 porcje): 1 szklanka soku jabłkowego marki Hortex 3 szklanki soku pomidorowego marki Hortex 1 szklanka bulionu drobiowego 250 gram piersi kurczaka 1/2 szklanki mrożonego groszku marki Hortex 1/2 szklanki fasolki szparagowej żółtej marki Hortex 5-6 pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku
Mango Papajałyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2,5 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki pieprzu kilkanaście kropel ciemnego sosu sojowego 2 łyżki mąki rozpuszczonej o odrobinie wody 1 bulionetka drobiowa Przygotowanie Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich posiekanego pora. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym - odstawić do przestygnięcia. Suszone borowiki zalać wodą
Gaździnka warzyPrezentujemy pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy, szczególnie z rosołu, gotowanego, zdrowego, drobiowego, wołowego czy też wieprzowego. Lubimy pierożki więc gotując takie mięso zaplanować warto takie oto danie, można oczywiście stworzyć czysty, mięsny farsz, my proponujemy udział pieczarek, zapewniamy, że smakują wyśmienicie! Zapewniamy - efekt wart zachodu!! Składniki na farsz: 1/2 kg mięsa gotowanego wieprzowego 1/2 kg pieczarek 2 cebule
kgwjanczewo