drobiowy - 1000 przepisów (strona:34/67)

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z dodatkiem serka mascarpone 155

mascarpone, który osładza zupkę i nadaje jej jeszcze bardziej kremowej konsystencji. składniki: 1,7 kg mięsistych pomidorów gruntowych, u mnie lima 1 łyżka masła 1 l bulionu, u mnie drobiowy 250 g serka mascarpone sól,cukier do smaku garść posiekanej natki pietruszki makaron krajanka Pomidory dokładnie umyć, wykroić zgrubienia po ogonku, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło

Monia miesza i gotuje
Ryż po turecku (cętkowany) do jagnięcych kotlecików 221

porcje: 1½ szklanki tureckiego ryżu Baldo (lub gruboziarnistego ryżu na risotto) 1/2 szklanki makaronu Orzo 2 łyżki oliwy lub 2 łyżki masła (lub pól na pół) 1-bulion drobiowy lub woda 1-2 -gorąca woda sól do smaku Wykonanie: Ryż opłukać dokładnie w zimnej wodzie i odsączyć na sicie. W rondlu podgrzać oliwę lub masło i podprażyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z ziemniakami i ogórkami małosolnymi 163

Przepis na smaczną i tanią sałatkę z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i parówkami. Składniki: 5-6 średnich ziemniaków cebula 4 ogórki małosolne puszka kukurydzy 4 cienkie parówki drobiowe 4 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie obieramy i kroimy w sporą kostkę. Ogórki i cebulę również kroimy w kostkę, parówki

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z szynką i sosem czosnkowym 333

najbardziej latem, kiedy korzystam z warzyw prosto z ogródka. Dla 4 osób potrzebujemy: pół główki sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 4-5 plastrów szynki drobiowej garść startego żółtego sera sos czosnkowy - przepis -> klik koperek do dekoracji Sałatę drzemy na małe kawałki, dodajemy pomidory, ogórki oraz wędlinę w drobno pokrojoną kostkę. Mieszamy wszystko z serem

Kolejny blog o gotowaniu
Grillowanie z Fanex 161

weekend miałam okazję zabrać sosy Fanex na weekend na działkę i sprawdziły się idealnie. Sos barbecue wykorzystałam do zamarynowania mięsa drobiowego na szaszłyki, dzięki czemu nabrały one niecodziennego słodko-ostrego smaku. … Czytaj dalej Grillowanie z Fanex

czarrna od kuchni
Lekki makaron z kurczakiem i brokułami / Light chicken and broccoli pasta 209

ząbki czosnku, drobno posiekane 1/2 łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka listków tymianku 1 duży brokuł, różyczki oddzielone od rdzenia 2 łyżki białego wina 1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu drobiowego 1/2 -1 szklanka mleka 250 g makaronu Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię z łyżką oleju na średnim ogniu. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, włóż do patelni i smaż

karmelowy
Zupa krem z kurek 176

delikatna w smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Składniki: 2 litry rosołu drobiowego 600 gram kurek 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki Kawałek pora 100 ml. śmietany 30% 100 gram serka topionego Sól, pieprz 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Warzywa obieramy

Bajeczna Kuchnia
Pasztet drobiowy z bobem 131

Jeśli zastanawiacie się w jaki sposób wykorzystać pozostałości ugotowanego bobu a lubicie takie drobiowe pieczenie to polecam Wam te przepis. Bardzo smaczny z sezonowym warzwem oraz dużą ilością świeżych ziół. Składniki (na keksówkę o wymiarach 10x 20 cm): 1 szklanka ugotowanego i obranego, młodego bobu 400 gram mielonej piersi kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera

Mango Papaja
Mozaika z szynkowara 140

Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapki i padło na szynkę i udka z kurczaka. Wyszło idealne ,przyjemne w smaku.Uraczyliśmy się smakołykiem na śniadanie. Składniki: szynka 750 g mięsko drobiowe( rozfiletowane udka z kurczaka) 600 g   żelatyna 3 łyżeczki  Tradismak przyprawa John 2 łyżeczki  Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki  Tradismak Krok 1 Trybujemy udka

Różowa kuchnia
ZUPA KALAFIOROWA Z POMIDORAMI I KURCZAKIEM 161

częstego powtarzania nie tylko zimową porą. SKŁADNIKI/ 4 porcje 350 g ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę 450 g kalafiora podzielonego na różyczki 1- 1i1/4 l gorącego bulionu warzywnego, drobiowego lub wody 1  szklanka passaty pomidorowej lub puszka rozdrobnionych pomidorów ( 400 g) 1 pierś kurczaka oczyszczona z błon i drobno posiekana 1 cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku starty

cool and minty
Pierożki z kapustą i pieczarkami 158

Bioline pieczarki 300 g marchew 2 szt kiełbaska jaką chcecie 300 g sól do smaku pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt 2 szklanki bulionu drobiowego       Krok 1 Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno ,podsmażyłam na patelni i przełożyłam je do wolnowara , dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2 Krok

Różowa kuchnia
Młoda zasmażana kapusta w śmietanie a jednak dietetycznia 178

porcje: 1 mała młoda kapusta 1 średnia cebula 1 żabek czosnku (zmiażdżony) 1 łyżka oliwy lub oleju do podsmażenia kilka gałązek koperku 1 marchewka 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1/4 łyżeczki kuminu rzymskiego 200 ml gęstej śmietany 12% 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Wykonanie: Cebulę obrać. przekroić na pół, a każdą połówkę przekroić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Faszerowana cukinia 2370

Sposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie 250g mięsa mielonego drobiowego 1 kulka sera mozzarelli ok 6 suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku 150g sera żółtego typu gouda Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy środki nasienne

Kuchnia w czekoladzie
O wyższości dnia powszedniego nad dniem świątecznym 153

talerzy paruje dziś gorąca zupa selerowa. Robię ja po swojemu, ale starałam się powtórzyć smak ze stołówki sanatorium w Długopolu Zdrój. Przygotowuję: - 1 porcję rosołową lub 3-4 skrzydełka drobiowe - 1 liść laurowy - 2 ziarna ziela angielskiego - łyżka przyprawy typu wegeta lub 1 kostka - 2 średnie marchewki - 1 duży seler korzeniowy -1 cebula - ok. 2/3 szklanki makaronu zacierka - posiekany

I tu będę miała takie te
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 177

brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków

WojnaNaSmaki.pl

Proponowane wyszukiwania