drobiowy - 1000 przepisów (strona:23/67)

Krem z zielonego groszku 156

podałam z podprażonymi ziarnami słonecznika, oraz chlebem tostowym – podrumienionym na patelni grillowej i posmarowanym serem kozim. Pysznie było:) 450 g zielonego groszku, mrożonego 1,5-2 l wywaru drobiowego 2-3 ziemniaki 100 ml kwaśnej śmietany 18% gałka muszkatołowa sól, pieprz kilka listków mięty Dodatkowo: kilka kromek chleba tostowego ser kozi ziarna słonecznika – podprażone na suchej patelni Mrożony

Smaki Na Talerzu
Kasza pęczak ze szparagami i suszonymi pomidorami 329

wieńczy parmezan, który dodaje charakterystycznego smaku i lekkiej pikanterii. 150 g kaszy jęczmiennej pęczak 250 g zielonych szparagów 1 cebula 1/2 szklanki wina białego wytrawnego ok 2 szklanki bulionu drobiowego lub wody 1/2 słoiczka suszonych pomidorów sól pieprz czarny mielony olej spod suszonych pomidorów ok 4 łyżek tartego parmezanu Na dużej patelni rozpuścić olej spod suszonych pomidorów i zeszklić

https:KKuchniaMniam
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal 163

około 25-35 minut w temperaturze 180st. C, do uzyskania wilgotnej konsystencji. 5. Podawaj ze zmiksowanymi truskawkami. KOLACJA K:354.2 / B:33.1 / T:13.6 / W:24.5 / Błonnik:7.5   DROBIOWE KIESZONKI Z GROSZKOWYM PUREE (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta

Powiedz dietom nie
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 151

wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami dla 4-6 osób Składniki: 600 g pieczarek 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1 średniej wielkości ziemniak 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego pieprz sól Na czosnkowe grzanki: pieczywo (około 3-4 bułki, np. kajzerki lub 7-8 kromek chleba

PatiGotuje
Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy 203

łyżeczka zmielonego kuminu 1- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego Galeo 1 łyżeczka curry Galeo szczypta chili pieprz cayenne Galeo 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sriracha lub samba olek pieprz Galeo sól Soczewicę należy dokładnie przepłukać wodą. Zasada jest podobna jak w przypadku ryżu do sushi, płukamy do czasu

PatiGotuje
Sałatka z wątróbką i szparagami oraz "Czereśnie zawsze muszą być dwie" 202

zamiennik typowego obiadu. A jest w nim i białko, i witaminy, i sole mineralne, więc taka sałatka dostarcza odpowiedniej porcji energii do dalszej pracy. Dziś kolejna propozycja na wątróbkę drobiową i wykorzystanie stwardniałych końcówek szparagów. Składniki (na 2 porcje): 250 g wątróbki indyczej końcówki szparagów (z całego pęczka) łyżka oleju do smażenia sałata (u mnie mix lodowej, masłowej i czerwonej

Weekendy w domu i ogrodzie
Curry z kalafiora 203

mleczku kokosowym. Zamiast mleka kokosowego można użyć śmietanki kremówki, danie będzie bardziej kaloryczne i niestety nie wegańskie, ani dla alergików. Do curry z kalafiora świetnie pasują np. roladki drobiowe . Przepis na curry z kalafiora zaczerpnęłam z książki Nigelli Lawson, którą możecie obejrzeć TUTAJ-KLIK . 1 duży kalafior 1 puszka mleka kokosowego 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 1 czerwona cebula

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 222

przyjemnością pochrupie take Pizzowe ślimaczki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * ser żółty Salami Serenada – 15 plastrów * ser żółty Gouda Serenada – 150 g * wędlina drobiowa ( np. filet z piersi indyka ) – 200 g * kukurydza – 100 g * pomidory pelati ( w puszce ) – 200 g * świeży czosnek – 2 ząbki * sól, pieprz, oregano, bazylia – do smaku

Ostra na Słodko
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 169

Składniki (na 2 porcje): 1 cebula 1 ząbek czosnku  5 suszonych pomidorów spora garść świeżego szpinaku ok 200g pieczonego kurczaka 100ml śmietanki 30% pół szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego (lub na pół z białym wytrawnym winem) 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 200g makaronu (np. tagliatelle) sól pieprz świeżo mielony szczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę

Obiad gotowy
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 295

zwracać uwagę przy wyborze produktu? „Kiełbasa nie powinna być za chuda, ale też nie może być zbyt tłusta. Najlepiej zdecydować się na kiełbasę wieprzową, lub delikatniejszą wieprzowo-drobiową. Pamiętajmy o tym, aby była odpowiednio „mięsna”  – tłumaczy Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa

IMPRESJA SMAKU
Botwinka ze szparagami / Young beet soup with asparagus 202

kostkę 1 pietruszka, obrana i pokrojona w kostkę 5-6 młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych w kostkę 10 szparagów, odcięte zdrewniałe końce, łodygi posiekane, czubki oddzielnie 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% sól, pieprz, cukier i ocet jabłkowy lub sok z cytryny do smaku jajka na twardo do podania Przygotowanie (TCC): Do pojemnika TCC wyposażonego

karmelowy
Za co kochamy grillowanie? 246

zwracać uwagę przy wyborze produktu? „Kiełbasa nie powinna być za chuda, ale też nie może być zbyt tłusta. Najlepiej zdecydować się na kiełbasę wieprzową, lub delikatniejszą wieprzowo-drobiową. Pamiętajmy o tym, aby była odpowiednio „mięsna”  – tłumaczy Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa

Słodkie okruszki
Pyszna zapiekanka z młodą kapustą 195

porze jest bardzo pyszna, poza tym ma bardzo mało kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym- można powiedzieć dietetyczny obiadek.  Zapiekanka wyglądał jak lazania, a smakowała jak gołąbki. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku

Kuchnia Beaty
Galaretka z kurczaka 403

się z imieninami u cioci/wujka ze starszego pokolenia;). Galaretka z kurczaka obowiązkowo musiała gościć wtedy na stole. Tradycyjnie robi się je ze świńskich nóżek. Ja przepadam jednak za wersją drobiową i taką dziś prezentuję. 2 ćwiartki z kurczaka 4 nóżki z kurczaka 1 por 1 pietruszka 3 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 3 litry wody żelatyna (ilość zgodnie

Szefowa kuchni
Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami 241

kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku Przygotowanie: Mięso pokroić

KuchniaWeDwoje.pl