Krem z cukinii to coś, co od dawna za mną chodziło. Ale ani go wcześniej nie robiłam, ani nie jadłam...za to co chwilę wpadałam na niego gdzieś w internetowych przestrzeniach. Odmiany i dodatki do owej zupy przeróżne! Dorzucam dziś więc i moją wersję do kolekcji, a że jesteśmy z kuchnią włoską ostatnio dość blisko to i na tę nutę całość właśnie. ;) W podstawie cukinia z czosnkiem i masą bazylii, a do tego najulubieńsze, słodkie pomidory wprost z piekarnika, grzanka i odrobina pikantnego sera pecorino na sam... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)