Sposobów na smażony ryż jest wiele. Jednym z nich jest czerwony ryż meksykański (arroz rojo) , o którym już pisaliśmy, a który najwyraźniej wzbudził spore zainteresowanie czytelników. Dzisiaj spróbujemy smażonego ryżu w kolorze żółtym, który pomyślany jest głównie jako dodatek do dań kuchni azjatyckich – ale nie tylko i niekoniecznie. Nie ma jednego ściśle określonego przepisu na żółty ryż, ale kolor pochodzi zazwyczaj głównie od kurkumy. Możemy ją dodać albo tak po prostu, albo jako przyprawę curry – która za... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...