czekoladowa - 3717 przepisów (strona:81/248)

Rzecz o babeczkach 196

zaraz na całe, wielkie ciasto.  Tak więc dla tych co z cukrem walczą tak jak ja i dla tych co w ogóle nie zwracają na niego uwagi, czekoladowe babeczki z serową niespodzianką. Babeczki czekoladowo-serowe składniki: 125 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady 75 g mąki + 1 łyżeczka 120 g cukru + 1 łyżka 2 łyżki Amaretto - opcjonalnie(...)masłem. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy z cukrem i Amaretto.  Dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę i szczyptę soli. Mieszamy. Gotową masą czekoladową napełniamy papilotki od muffinek. Na wierzch każdej babeczki dodajemy po łyżce masy serowej. Babeczki pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C. Możemy podawać je z owocami lub same

Przysmaki Karolki
Wiosenne babeczki z niespodzianka w środku 206

przywołać ja wiosennym wypiekiem i upiekłam pyszne babeczki z niespodzianka w środku. Do każdej babeczki do środka oddalam po czekoladowym jajeczku, które pozostały po świętach. Jak myślicie czy teraz wiosna nadejdzie? Przepis na babeczki od Eriki . Wiosenne babeczki z niespodzianka ciasto: 4 i 1/2 łyżki(...)pieczenia  1/4 szklanki masła, w temperaturze pokojowej  3/4 szklanki cukru  1 jajko w temperaturze pokojowej  1/4 szklanki parzonej kawy  1/4 szklanki mleko 10 jajeczek czekoladowych krem: 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru  1/2 łyżki ekstraktu z wanilii  ok. 1/4 szklanki mleka ociupina niebieskiego barwnika Jajeczka włożyć do zamrażalnika

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kukurydziane chrupki Tygryski 167

kartonie dostałam 10 paczek różnych chrupek.  * 3 paczki kukurydzianych pałeczek * 2 paczki chrupek kukurydzianych  * 2 paczki chrupek kukurydzianych plecionych oraz po paczce chrupek smakowych : truskawkowych , czekoladowych i toffi     Chrupki kukurydziane są godne polecenia. Spróbowałam kukurydzianych pałeczek i myślę , że takie chrupki spokojnie można dać dziecku. Są długie więc nawet maluchy poradzą sobie z trzymaniem. Na opakowaniach(...)smak jest bardzo sztuczny. Wiem, że dzieciaki uwielbiają takie smakowe chrupki , ale lepiej uważać na to co dajemy dziecku. Nie trafiły w moje kubki smakowe. Kolejny smak to czekoladowy. Tutaj mamy 60% kaszy kukurydzianej oraz 40 % kremu o smaku czekoladowym. Produkt także zawiera gluten. Wartość kaloryczna to około 588kcal na 100g a opakowanie to 70g. Na opakowaniu znajdziemy znaczek

Magiczne Życie Marty
Babka kokosowa z białek 789

piegusek z białek , z ich nadmiaru w lodówce. Jest to proste w wykonaniu ciasto ucierane, wiórki kokosowe są lekko wyczuwalne w strukturze babki oraz jej smaku, a ciemna polewa czekoladowa pięknie komponuje się z jej jasnym wnętrzem. Babkę z poniższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam ją w małej foremce z połowy składników. Zamiast(...)polewy czekoladowej możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem, dla wzmocnienia smaku kokosu możemy też posypać rozsmarowaną czekoladę wiórkami kokosowymi (ważne, by zrobić to od razu, zanim czekolada zastygnie). Babka kokosowa z białek Składniki: 6 białek szczypta soli 100g cukru pudru 100g wiórków kokosowych 100g mąki pszennej 100g masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa 100-150g czekolady mlecznej

Smakołyki Bereniki
Kostka kawowa 438

łyżeczki cukru 230ml gorącej wody masa jogurtowa 800g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 200g śmietanki 30% 150ml ponczu kawowego 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady deserowej 100g śmietanki 30% opcjonalnie 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości gorącej wody Wykonanie: PONCZ (NAPAR KAWOWY) - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej i 4 łyżeczki cukru(...)spód włożyć biszkopt, nasączyć go około 50ml (tyle, ile zostanie z całego naparu) ponczu - na biszkopt wylać masę kawową, wyrównać i włożyć na kilka godzin do lodówki POLEWA CZEKOLADOWA - śmietankę podgrzać w rondelku, wrzucić do niej kawałki czekolady, po chwili dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia się czekolady ze śmietanką, pozostawić do ostygnięcia - ostudzoną, ale wciąż płynną polewę wylać na wierzch

Smakołyki Bereniki
BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie. 281

trzy i cztery! Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam. I o dziwo są... eksperymentalne! Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta. I udana. Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka  4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam(...)autorski;) 4 budynie wiśniowe 4 jajka 4 łyżki mleka kostka margaryny 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku 4 łyżki mąki Postępowałam tak samo, jak w przepisie na babkę czekoladową. Sypkie składniki połączyłam z jajkiem i mlekiem. Wymieszałam i wlałam wrzący tłuszcz. Wylałam do wyłożonej papierem keksówki. Piekłam ok. 40 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia przykryłam wierzch folią

W kuchni Karmel-itki
Babeczki do święconki lukrowane. Sernik "pokoleniowy". Życzenia. 229

KAWAŁKAMI CZEKOLADY I CYTRYNOWYM LUKREM. (autorskie? po części;) 200ml mleka 80g cukru 150ml oleju 2 jajka sok z 1/2 cyryny szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia płatki czekoladowe cukier puder odrobina soku z cytryny posypka czekoladowa Cukier utarłam z jajkami, dolałam oleju. Przesiałam mąkę z proszkiem i dodałam do płynnych składników. Wcisnęłam sok z cytryny i dokładnie zmiksowałam(...)końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. Cukier puder dokładnie utarłam z sokiem z cytryny tak, aby powstał gęsty lukier. Pokryłam wierzch całkowicie wystudzonych babeczek i posypałam posypką. Odstawiłam do stwardnienia lukru. *********************************************   "POKOLENIOWY" SERNIK WANILIOWY. (od niepamiętnych

W kuchni Karmel-itki
SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. 237

całkiem nowy przepis na podstawie TEGO ;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie układam  ściśle herbatniki. Piekarnik rozgrzewam  do 150 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek, które ubijam następnie(...)mleko, cukier puder i miksuję bardzo dokładnie. Do masy delikatnie, przy pomocy  szpatułki, wmieszałam białka. Masę podzieliłam na dwie równe części. Do jednej z nich dodałam proszek budyniu czekoladowego, a do drugiej waniliowego. Budynie bardzo delikatnie połączyłam z każdą masą.  Następnie na herbatniki wyłożyłam masę czekoladową, a na wierzch masę waniliową, wyrównałam wierzch i wstawiłam do piekarnika. Sernik

W kuchni Karmel-itki
Pierniczki nadziewane 2239

Pyszne , mięciutkie, aromatyczne pierniczki. Z tego samego ciasta wykonałam pierniczki nadziewane powidłami śliwkowymi i tradycyjne, bez nadzienia. Te pierwsze polałam pyszną polewą miodowo-czekoladową, a te drugie - lukrem. Pierniczki są pyszne! Przepyszne w dniu pieczenia i następnego dnia również (nadal pozostają mięciutkie). Nie wiem jak dalej bo na pewno nie dotrwają. ;) Bardzo polecam. Pierniczki nadziewane PRZEPIS {źródło inspiracji: WŻ , polewa(...)użyłam: 5 g cynamonu 2 g imbiru 1,5 g goździków 1,5 g kardamonu 1 g gałki muszkatołowej 1 g ziela angielskiego 1 g czarnego pieprzu Glazura miodowo-czekoladowa 1 łyżka wody 3 łyżki miodu 60 g gorzkiej czekolady, posiekanej Przygotowanie Ciasto na pierniczki. Miód, masło i cukier umieścić w garnku i podrzewać do stopienia masła. Odstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cycki murzynki 22343

bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki   PRZEPIS {blacha: 25x30 cm} Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam(...)przygotowania budyniu) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (dodać do proszku budyniowego) 0,5 szkl. cukru 200 g masła 1 puszka ananasów Dodatkowo biszkopty (ok 30 szt. małych biszkoptów) Polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik marmurkowy z mlekiem skondensowanym 604

sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Smak jest zachwycający i nie za słodki gdyż dodatkiem jest gorzka czekolada .Wygląd ciasta też jest nie powtarzalny, obkrążony wafelkami .Spód ciasta jest niezwykle czekoladowy a nadzienie serowe mięciutkie , rozpływające się w ustach . Przepis znalazłam w gazecie dla pań :) F oremka : średnica 21 cm                  średnica(...)mąki jajko 100 g cukru Nadzienie: 600 g półtłustego dwukrotnie mielonego twarogu 3 jajka 300 g mascarpone łyzka mąki ziemniaczanej 400 ml słodzonego mleka skondensowanego 200 g czekoladowych wafelków ( użyłam Pryncypałków) 150 g czekolady deserowej Przygotowanie Czekoladę z masłem rozpuszczamy.Jajko ucieramy z cukrem.Łączymy z masą czekoladową. Mieszamy. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy ( 21 cm ). Pieczemy 15 minut

Słodkości i nie tylko
Sernik chałwowy 230

margaryny 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g chałwy waniliowej spód z herbatników 150 g herbatników kakaowych 125 g margaryny do dekoracji 50 g chałwy waniliowej polewa czekoladowa  Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Przygotować spód. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować(...)wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek. Masę serową przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Wystudzony sernik polać polewą czekoladową i udekorować pokruszoną chałwą. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki

Monia miesza i gotuje
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 910

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w Polsce. Ja po raz pierwszy jadłam go we Włoszech, a z przepisem zmierzyłam się dopiero niedawno, na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez włoskiego szefa kuchni Marco Ghia w Akademii Kulinarnej Whirlpool w […] Artykuł(...)Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Czekoladowe babeczki z nutellą 268

Dziś zapraszam Was na odrobinę czekoladowej rozkoszy Czekoladowe babeczki z nutellą przygotujecie dosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę humoru, wywołanie uśmiechu, do kawy, a nawet na Święta. Ja swoje przygotowałam w foremkach „Muffiny tulipan Wesołych Świąt” od PapilArt. Świetnie sprawdzają się do pieczenia słodkich wypieków i stanowią piękną ozdobę. Spróbujecie

Słodkie okruszki