BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie.

BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie.

BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie.

Raz, dwa, trzy i cztery!Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam.I o dziwo są... eksperymentalne!Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta.I udana.Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka  4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam z proszkiem i mąką do miski. Wbiłam jaja, dodałam cukier i mleko, wymieszałam dokładnie. Następnie do ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ryby, ryba, wegańskie, czekoladowa, budyń, mąka, babki, deser, desery, torty, tort, ciasto, jajko, cukier, ryba w ciescie, łatwe , proste i szybkie przepisy, babeczki, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, ciasto budyniowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto wiśniowe, łatwe ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 30 marca 2011 16:25:11

Jkai piękny róż! :) W tym kolorze wszystko smakuje lepiej :)) Pozdrawiam

Niebieska Pistacja, 30 marca 2011 16:32:41

piękne :) i na pewno pysznehttp://niebieskapistacja.blox.pl/html

dzolina1, 30 marca 2011 17:36:15

Obie swietne,choc ta czekoladowa mnie urzekla :) nie omieszkam sprobowac!!!

Przemysław, 30 marca 2011 18:10:30

Bardzo pomysłowe babeczki Karmelitko:) Jesteś mistrzytnią w wymyślaniu przepisów widzę:) pozdrawiam Jolanta Szyndlarewicz

Monica, 30 marca 2011 18:12:56

Świetne baby!Strasznie podoba mi się to pęknięcie w czekoladowej - lubię jak ciasta pękają :)

Justin&Dorothy, 30 marca 2011 19:11:48

Wow wyglądają tak kusząco.... z budyniem muszą być pyszne:)

kabka, 30 marca 2011 19:23:32

bardzo ładnie wyrosły :-) a ta czekoladowa pięknie bo charakterystycznie dla babki popękała :-)

Majana, 30 marca 2011 20:03:19

Wiesz co, obydwie sa śliczne! Pięknie wyrośnięte i mają intensywne kolory :) Do wypróbowania :)Pozdrowienia.

Ola, 30 marca 2011 20:53:06

ach ten lukier na różowej babce... rozmarzyłam się o takich słodkościach :) pysznie wyglądają obie! Pozdrawiam!

mikimama, 30 marca 2011 21:29:46

To ja porywam tę czekoladową!

aga, 30 marca 2011 22:15:11

obie wersje fajne i ciekawe:) spisuje przepis, bo cos mi sie kojarzy, ze w szufladzie zalega mi budyn czekoladowy:)

Zaytoon, 30 marca 2011 22:45:57

A one takie bardziej wilgotne, czy bardziej suche?...

chantel, 30 marca 2011 23:38:18

mniam mniam :)sądząc po smakach rzuciłabym się najpierw na czekoladową :D

Amber, 31 marca 2011 00:01:09

Wybieram czekoladową! Piekłam dawno,dawno temu ciasto z kisielem,z budyniem nie.Ale widać tak samo działa!

lepszysmak, 31 marca 2011 00:26:51

Karmelitko, być może się powtarzam, ale zdolna z Ciebie Kobieta! Z tego co pamiętam, to już nie po raz pierwszy na Twoim blogu pojawia się ciasto Twojego autorstwa :) Brawo! Pzdr Aniado

Kasinka, 31 marca 2011 02:12:24

Fajne te babeczki. Wybieram brązową, pozdrawiam

majka, 31 marca 2011 10:12:29

Piekne sa te Twoje babeczki Karmelitko. Ja jestem strasznie babkolubna wiec zjadlabym po kawaleczku i jedna i druga :) Mniam, mniam :))

burczymiwbrzuchu, 31 marca 2011 14:00:17

Obie smakowite, ale wybieram czekoladową:)

Mirabelka, 31 marca 2011 15:41:49

Mnie się obie podobają, ale ta różowa jest przeurocza :) a jak to się stało, że ona jest dwukolorowa, skoro wszystkie składniki mieszałaś razem? :)

Pat, 31 marca 2011 16:18:28

Jakie fajne! Babki prezentują się bardzo apetycznie:)

turlaczek, 31 marca 2011 16:45:26

Babki z budyniem są świetne! Różową pamiętam z dzieciństwa, a czekoladowej chętnie bym spróbowała :)

Biedr_ona, 31 marca 2011 19:17:19

Uwielbiamy wszystko co czekoladowe.. co słodkie.. co tak smacznie wygląda jak Twoje wypieki ;-Dwww.przysmakiewy.pl

Russkaya, 1 kwietnia 2011 14:45:55

Ta różowa jest przepiękna! :)

kabamaiga, 1 kwietnia 2011 14:58:07

Cudne Karmelitko. No i pierwszy raz widzę, że masło nie jest przestudzone. Ja chyba wolę czekoladową :)

kulinarne-smaki, 1 kwietnia 2011 15:31:37

Obie bardzo pozytywnie zadziałały na moje kubki smakowe

Kubełek Smakowy, 1 kwietnia 2011 23:50:09

Po tych czwórkach od razu przypomniał mi się jedyny cytat jaki z Mickiewiczowskich "Dziadów" pamiętam - "(...) a jego imię było czterdzieści i cztery".Skąd taki szalony pomysł na budyniową babkę? Ale, trzeba przyznać. Wygląda bardzo, ale to bardzo zachęcająco.

Kuchareczka, 2 kwietnia 2011 10:28:45

Babki górą! :) Bo szybkie, bo nie trzeba się przy nich namęczyć, a efekt jest pyszny.

Usagi, 2 kwietnia 2011 10:49:16

Wiesz co? Muszę spróbować, bo ta różowa mnie urzekła. Szkoda tylko, że tak pękają.

andzia-35, 2 kwietnia 2011 15:44:23

O, suuuper! Moja mama kiedyś piekła z waniliowych, pyszna była!:)Udanego weekendu Ci zyczę!

andzia-35, 2 kwietnia 2011 15:44:33

O, suuuper! Moja mama kiedyś piekła z waniliowych, pyszna była!:)Udanego weekendu Ci zyczę!

viridianka, 2 kwietnia 2011 22:42:07

piękne są! ja bym zjadła waniliową z prawdziwą wanilią :))

Wiola, 3 kwietnia 2011 10:37:22

Cudowne !!!!

mollisia, 3 kwietnia 2011 11:35:12

Karmelitko, Co za pomysł! Budyń! :) To musi być pyszne! Ale znając smak i konsystencję budyniową wnioskuję, że to musi być mega delikatne i lekkie! :)

ana, 3 kwietnia 2011 13:41:12

Częstuję się tą czekoladową, chociaż obie wyglądają pięknie.

Avelina, 3 kwietnia 2011 20:57:51

Bardzo lubię babki. Spróbuję zrobić wersję śmietankową, mam akurat 4 budynie śmietanowe.

Ania, 4 kwietnia 2011 14:14:18

Wspaniałe obie :)

magda k., 5 kwietnia 2011 23:59:39

Gratuluję pomysłu, wyszło rewelacyjnie, zapiszę sobie przepis i z ochotą wypróbuję.

SłodziutkieOkazje, 6 kwietnia 2011 19:41:15

Obie świetne... chętnie zjadłabym kawałek:)

Kini, 6 kwietnia 2011 21:17:05

obie wyglądają obłędnie! :) chętnie się poczęstuję kawałkiem każdej z nich :)

wanda wysocka, 13 stycznia 2014 23:20:35

Można też dodać budyń śmietankowy.Myślę że to ciasto jest pyszne

wanda wysocka, 13 stycznia 2014 23:22:27

Można też dodać budyń śmietankowy.Myślę że to ciasto jest pyszne