waniliowe placki gryczane podane z gryczankami czekoladowymi ~ Leniwa niedziela z plackami... ;) No, moze nie do konca leniwa, bo zaraz idę do kuchni dokończyć domowy keczup, który zaczęłyśmy z mamą robić wczoraj, a po południu idę na sesję zdjęciową...Ale same przyjemne rzeczy mnie czekają :) Jakiś czas dotarła do mnie paczka z Gryczankami. Słyszeliście o produktach od Raw and Happy ? Jeśli(...)już niedługo Wam je przedstawię :) Dzisiaj w śniadaniu testuję pierwszy rodzaj gryczanek - czekoladowe. Było pysznie! Oprócz czekoladowych są dostępne jeszcze miodowe oraz owocowe. Recenzje już niedługo! A mój Książe Simba wczoraj skończył rok! Jak to szybko minęło... ;) Nie wyobrażam sobie życia bez tego wrednego rudzielca
breakfast of dreamsSmak tych muffinek przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania, naprawdę. Nie sądziłam, że kiedykolwiek zrobię lepsze muffinki niż te bardzo czekoladowe muffinki z kremem malinowym . Jednak udało mi się dokonać niemożliwego! Są niesamowicie czekoladowe, miękkie, wilgotne i po prostu rozpływają się w ustach. A jaki jest ich sekret? Trzymajcie się mocno.. CUKINIA! Uwielbiam takie wynalazki i po raz kolejny się(...)muffinki układamy pokruszoną czekoladę. 7. Przez pierwsze 5 minut mufffinki pieczemy w temperaturze 220C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180C i pieczemy jeszcze 10 minut. Szybkie, łatwe, czekoladowe i niesamowicie pyszne! Czy kogoś jeszcze muszę przekonywać? :) Smacznego
two broke sistersDlaczego hebanowy? Hmmm ... Ciemny, czekoladowy, z czarnymi owocami ... Przez niego zostanę niedługo królową wypieków - miałam zrobić przepisy wytrawne, a nie kolejne ciasto ... Ale gdy przypomniałam sobie o nim ... Nie mogłam już się oprzeć! Jeden z prostszych serników, choć wygląda jak milion dolarów ... Efekt gwarantowany! Cudowny model do fotografowania, prezentuje się wspaniale. Król stołu - i tak powinno być, prawda(...)się w ustach. Smak - boski! Bo znalazły w nim miejsce, bagatela, 4 tabliczki gorzkiej czekolady. W pełni zasługuje na miano Hebanowego Króla. Składniki (na spód): 200 gramów herbatników czekoladowych typu petit-beurre 120 gramów 82% masła Składniki (na masę serową): 1/2 kg białego twarogu półtłustego 250 gramów Mascarpone 400 ml mleka skondensowanego 4 tabliczki gorzkiej czekolady (razem
Garniec Magalietych, którzy dużą uwagę przykuwają do produktów wysokiej jakości, odznaczających się bogactwem składników odżywczych, witamin i minerałów. W ramach współpracy z Sunwarrior Polska otrzymałam dwa białka Warrior Blend - czekoladowe i waniliowe. Białko to jest mieszanką białek grochu, żurawiny i konopi z triglicerydami średniej długości z kokosa. Niezwykłą cechą tego białka jest SYNERGIA , czyli każdy z osobna składnik tej odżywki(...)najważniejsze - smakuje fenomenalnie! Pełne białko zawierające wszystkie niezbędne aminokwasy Przynosi uczucie sytości Wspomaga funkcjonowanie mięśni Idealne na zdrowe odchudzanie Lekkostrawne Zwiększające energię Skład białka Warrior Bled smak czekoladowy: Autorska Mieszanka Białkowa (Organiczne Surowe Białko Grochu, Surowe Białko Żurawinowe, Surowe Organiczne Białko Nasion Konopi), Organiczne Holenderskie Kakao, Ekstrakt Organicznej Czekolady, Ekstrakt Organicznej Wanilii, Stewia, Naturalny Ekstrakt z Wiśni, Trójglicerydy
Zdrowie na języku :Pskładniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody dodatkowo: świeże truskawki świeże listki mięty polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek chwilkę miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Do rozmiksowanego serka dodajemy ubitą śmietankę(...)jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz
Domowy Smak Jedzeniauroczystości, zachwyt gości gwarantowany ;) Składniki: I warstwa (biszkopt): 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia mały słoik ulubionego dżemu (u mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza makowo-kokosowa): 6 białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek(...)waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła IV warstwa: 200 g okrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu - u mnie likier amaretto (może być sok pomarańczowy w wersji bezalkoholowej) Polewa czekoladowa: 150 ml śmietany (użyłam 30% do ubijania) 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: I warstwa: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania
Domowa Cookierenka AgiCzekoladowa rozkosz w najlepszym wydaniu :) Lekki, delikatny suflet, intensywnie czekoladowy, o konsystencji pianki. Mokry, ale nie płynny. Najlepiej smakuje podany od razu po upieczeniu, koniecznie z truskawkami albo malinami :) Polecam! Składniki: 100 g gorzkiej czekolady Goplana 2 jajka 50 g masła 1/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej szczypta soli truskawki płatki migdałowe Masło rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać połamaną(...)czekoladę, wymieszać i odłożyć do przestudzenia. Jajka ubić na puszystą masę, wsypać cukier, ubijać jeszcze kilka minut. Dodać mąkę, sól i masę czekoladową, delikatnie połączyć. Masę przełożyć do natłuszczonych ramekinów. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Przed podaniem udekorować truskawkami i prażonymi migdałami. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia Ewyelicja to ciasto proste w wykonaniu, a zarazem bardzo eleganckie . Wzorowane na słynnych biszkoptowych ciasteczkach z galaretką owocową i oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł(...)upieczony biszkopt, a następnie poukładaj równomiernie cząstki pomarańczy. Wstaw do lodówki na minimum 2h do stężenia. Rada : Biszkopt możesz również nasączyć sokiem pomarańczowym przed wylaniem galaretki. Mus czekoladowy: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 3 jajka 100 g cukru 100 g masła 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki wrzątku szczypta soli Dodatkowo: owoce miechunki peruwiańskiej ( physalis
Food Squarenasączonymi w kawie. -Wyłożyć resztę kremu, wyrównać wierzch . -Deser wstawić na 1 godzinę do lodówki. -Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. -Schłodzony deser przed podaniem posypać czekoladową posypką , a na wierzchu ułożyć dekoracyjne kostki lub kulki czekoladowe. Talerzyki z deserem udekorować kremem czekoladowym
Zakamarki mojej kuchniwedług przepisu. Przygotowujemy espresso. Przygotowujemy dwie szklanki, pucharki itp. 1/3 szklanki napełniamy espresso, słodzimy, mieszamy. Kolejną 1/3 szklanki napełniamy gorącą czekoladą. Ubijamy śmietanę i wykładamy na wierzch napoju kawowo-czekoladowego. Posypujemy odrobiną czekolady w proszku i gotowe. The post Bicerin – Napój Czekoladowo – Kawowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonłyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe masa krówka - 1 puszka woda gotowana do galaretek - 800 ml Sposób przygotowania: Masa budyniowa: Do rondla wlać pół litra mleka, dodać cukier, zagotować(...)podzielić masę na 3 części. Formę o wymiarach 25x36 cm wysmarować masłem, wyłożyć pierwszą warstwę herbatników jasnych i część masy budyniowej. Następnie na masie ułożyć warstwę herbatników czekoladowych i masę krówkową. Wyłożyć znów masę budyniową i warstwę herbatników czekoladowych. Przykryć herbatniki ostatnią częścią masy budyniowej. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać
Kuchnia Danusipudru. Składniki: 1 opakowanie ciasteczek OREO – około 180 g 80 g masła 1-2 banany (użyłam 1) 250 g serka kremowego (użyłam twarogu sernikowego z Piątnicy) 1 budyń czekoladowy + mleko do jego przygotowania 2 łyżki cukru waniliowego lub jedno opakowanie 500 ml śmietany 30% lub 36% dobrze schłodzonej Przygotowanie: Masło roztopić, ostudzić. Ciasteczka Oreo pokruszyć (np. zmiksować(...)blenderze). Odłożyć 1/4 do dekoracji. 3/4 pokruszonych ciasteczek wymieszać dokładnie z rozpuszczonym masłem. Tortownicę o wymiarach ok.23 cm wyłożyć ciasteczkami wymieszanymi z masłem. Uklepać. Przygotować budyń czekoladowy wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Serek kremowy zmiksować z cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubić*. 1/2 ubitej śmietany wmieszać dokładnie łyżką z serkiem. Na ciasteczkowy spód wyłożyć masę serową i włożyć do lodówki
Moja DelicjaPoszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i kreseczek z polewy czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam już kilka(...)skórka z pomarańczy etc. + 1 łyżka mąki Masa kokosowa: 4 białka 15 dag cukru 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa (nitk i czekoladowe): 40g czekolady gorzkiej lub deserowej 40ml mleka lub wody Margarynę rozpuszczamy (by była płynna, ale nie gorąca), dodajemy do niej cukier, cukier waniliowy, żółtka, i proszek do pieczenia. Całość mieszamy
Smakowy Rajtrwa... Temperatury nie oszczędziły naszych przeciwnicieniowych aksamitek Zebrałam ich nasiona- będą na następny rok. Róża wciąż wierzy, że zdąży rozkwitnąć. Ale tak naprawdę nie ma świętowania bez ciasta. Czekoladowego ciasta. Tak się składa, że mamy jedno na stanie:) Jakiś czas temu szukałam sposobu na poradzenie sobie z naszymi burakami. Trafiłam wtedy na tą stronę i to był strzał(...)dziesiątkę. Pyszne, nie za słodkie czekoladowe ciasto, nie tak wilgotne jak to , ale za to z przepyszną skorupką na wierzchu. W sam raz na okrągłą okazję! CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI 300g buraków 85g ciemnej czekolady 3 jajka 300g brązowego cukru 200ml oleju 1 łyżka syropu waniliowego 30g kakao 200g mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli Buraki
les mirabellessmakołyk z ciastem filo, bakaliami i miodem- ich też próbowaliśmy i były przepyszne (szczególnie kataifi). To jest coś co później znalazłam pod nazwą ciasta mozaikowego albo po prostu bloku czekoladowego (korzystałam głównie z tego przepisu). Proste, smaczne i użyteczne, jeśli ma się nadmiar orzechów:) I jak się okazuje bardzo popularne- a my musieliśmy przelecieć pół Europy, żeby je poznać:) Zapraszam(...)próbowania! BLOK CZEKOLADOWY 125g masła 250ml mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 100g ciemnej czekolady 1 paczka (około 250g) maślanych herbatników (petite beurre) pół szklanki zmielonych orzechów (włoskich, laskowych, migdałów itp.) Masło topimy na małym ogniu, dodajemy mleko i kakao. Mieszając doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy cukier i mieszamy. Połamaną w drobne kostki czekoladę
les mirabelles