Eklerki

Eklerki

Eklerki

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż powstanie gęsta masa, która będzie odchodziła od ścianek garnka. Zdjąć masę z ognia i odstawić, aby tro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , czekoladowa, pieczenie, polewa, polewa czekoladowa, czekolada, mąka, krem, bita śmietana, ciasto 3 bit, jajko, ciasteczka, ciasto, krem czekoladowy, ciasta z kremami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciastka kremówki, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.