nasionkami. Cebulę pokrój w kostkę , zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso , przesmaż mieszając. Dodaj ryż, podlej bulionem i duż ok. 15 minut. , dopraw. Przygotowanym farszem napełnij połówki cukini. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Na patelni rozgrzej masło, wsyp makę , chwilkę przesmaż mieszając. Rozprowadż mlekiem, gotuj aż zgęstnieje. Dopraw gałką muszkatałową , sola i pieprzem. Sosem polej cukinię , połóż na nich
Słodkości i nie tylkołyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej- 120 g masła o temperaturze pokojowej- 170 g cukru kryształu- 1 cukier waniliowy- 3 jajka- 290 g obranej cukini- 2 tabliczki gorzkiej czekoladyDo posypania:- cukier kryształ- garść orzechów włoskichPrzygotowanie:Cukinię zcieramy na dużych oczkach a czekoladę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól
Zainspirowana w kuchnipieczenia- zioła prowansalskie i pieprz do smakuPrzygotowanie:Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczyptą soli i odstawiamy. Po chwili odcedzamy powstały sok a do cukini wbijamy jajka, mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, zmiażdżonym czosnkiem, natką, serem i wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i pieprz do smaku i ponownie mieszamy. Łyżką nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy
Zainspirowana w kuchniczerwona cebula papryczki peperoni 1/2 kukurydzy z puszki 1/3 groszku z puszki koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, curry, imbir Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki cebuli i cukini oraz oczyszczone z nasion papryczki pokroiłam w paski i włożyłam do garnka. Zagotowałam, zmiejszyłam ogień i gotowałam do miękkości, pod koniec dodając przecier pomidrowy, kukurydzę,groszek i koper oraz
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaktóry okazał się być również pyszną, obiadową sałatką a dla miłośników warzyw mógłby nawet stanowić samodzielną potrawę. Marchewka z cukinią na ciepło Składniki: 1 duża marchewka 1/2 średniej cukini 1/2 cebuli czosnek granulowany sól morska 2 łyżki (ok. 30 gram) masła ok 3 łyżek wody Warzywa obrać. Marchewkę i cukinię skroić obieraczą do warzyw na cienkie plastry
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaTo danie można podawać w wersji wegetariańskiej, trzeba ominąć tylko mięso. Danie jest pyszne. Można je jeść z ryżem, makaronem lub bułeczką. W garnku rozgrzać olej
Kuchnia PokoleńZawsze warto zrobić takie leczo. Idealne na obiady, kolacje czy lunch. Wystarczy tylko rozmrozić i podgrzać lub wyjąć ze słoika. To wszystko tylko zależy jak je
Kuchnia PokoleńGodzinkę temu moja siostrzenica napisała mi wiadomość, że ma super przepis na dżem z cukinii. Od razu chciałam przepis, a że miałam cukinie w lodówce to
Kuchnia PokoleńLubię ten czas gdy trzeba zaprawiać, chociaż jest dużo pracy. Tyle owoców i warzyw czeka na swoją kolej. Cukinia wraca do łask, bardzo jest teraz lubiana
Kuchnia PokoleńLekkie, letnie, zielone i pyszne! Jedna porcja to około 400 kalorii – ta potrawa świetnie się sprawdzi gdy przycinacie w swojej diecie węglowodany. Klasyczny pszenny makaron z
Karo in the KitchenDzisiaj będzie wdzięczny temat: placki z cukinii. Podobno nie wolno robić zakupów jak się jest głodnym, bo kupuje się mnóstwo niepotrzebnych produktów spożywczych, które potem się
ladykitchenPyszne danie, uwielbiam takie zapiekanki. Wszystko w jednym, zarówna warzywa jak i mięsko. Użyjcie trochę wyższego naczynia do zapiekania, ponieważ podczas pieczenia wytworzy się dosyć dużo
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1 cukinia 1 marchewka 1/2 pora 1 jabłko 4-5 rzodkiewek łyżka posiekanego koperku 2 łyżeczki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę oraz
magiczna kuchnia KasiTak mi jest wiosennie i kolorowo, że nie mogłam się oprzeć cudownie żółtym kwiatom cukinii. Kupiłam je wraz z młodziutką cukinią z myślą o przygotowaniu przepysznego
Mia Cucina Sofieta