Polędwiczka cielęca faszerowana

Polędwiczka cielęca faszerowana

Składniki na 2 porcje: • 2 duże plastry polędwicy cielęcej • sól, biały pieprz Farsz • 1/2 fileta z kurczaka • 4 grzybki suszone • 1/2 szklanki orzechów laskowych • natka pietruszki • sól, pieprz biały Sos • kilka prawdziwków mrożonych • 1 szalotka • 5 łyżek śmietany 30% • 100 ml białego wina • sól, biały pieprz Ziemniaki • 4 ziemniaki • 1 łyżka maku • 2 łyżki masła • 2 łyżki śmietany • sól, pieprz Warzywa • 1 marchew • 1/2 cukini • 2 łyżki masła Wykonanie: • Polędwczki rozbić tłuczkiem, nadać im ...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, orzechy, mak, makarony, grzyby, sosy, kurczak, makaron, filet z kurczaka, puree ziemniaczane, roladki, wołowina, cukinia, puree, sos do makaronu, sos do kurczaka, kurczak z warzywami, pieczone ziemniaki, kurczak pieczony, sos mięsny, kurczak z makaronem

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.