Jesienne mule w sosie pomidorowym z zieloną cukinią

Jesienne mule w sosie pomidorowym z zieloną cukinią

Jesienne mule w sosie pomidorowym z zieloną cukinią

Przepis na : obiad

Mule, małże, omułki… Przepadam! Wbrew obiegowej opinii najlepsze są te jedzone zimą, a nie latem (mowa oczywiście o świeżych, a nie mrożonych). Dlaczego? Latem, w ciepłej wodzie małże mają tarło i ich mięso bywa często gorzkawe. Natomiast zimą mule nabierają masy (to tak jak ja ) a ich mięso jest pyszne. Dziś więc mule jesienne w pomidorowej odsłonie, z szalotką, czosnkiem i cukinią.  Składniki: 1 kg świeżych muli ok. 500 ml sosu pomidorowego / u mnie własnej roboty, z tegorocznych zbiorów. Jeś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mule, sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, mięso, cukinia, obiad, pomidorowa ze świeżych pomidorów, cukinia na zimę, suszone pomidory, mięso na obiad, drugie danie, obiad na szybko, szybki obiad, mięso duszone, dania bez mięsa

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.