Polskie sajgonki z soczewicą i mięsem mielonym z indyka

Polskie sajgonki z soczewicą i mięsem mielonym z indyka

Polskie sajgonki z soczewicą i mięsem mielonym z indyka

Przepis na : obiad

Tak zasmakowała mi soczewica z tego przepisu że postanowiłam ją zrobić jeszcze raz dodając więcej warzyw i innych składników. Doprawiłam po swojemu dorzuciłam to i owo, podlałam obficie winem i dłużej gotowałam soczewice żeby była bardziej miękka na życzenie lubego. Wyszło danie idealne na styl azjatycki nadające się na obiad jak i również do pracy na II śniadanie. Składniki (1 próbny i 8 dobrych naleśników) 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej (u mnie żywiec zdrój mocno gazowana) 2 jajka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekielna Kuchnia Pati

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, sosy, mięso, curry, naleśnik, śniadania, śniadanie, por , marchewka, mielone, pieczarki, obiad, sos chilli, zielona soczewica, mięso mielone, do pracy, cukinia, indyk, naleśniki, pieczarki w sosie, mleko w proszku, czosnek w ziołach, naleśniki z warzywami, naleśniki z pieczarkami, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, mielone pieczarki, jajka z farszem, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Piekielna Kuchnia Pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.