Polecam oryginalną zapiekankę ze szparagów,papryki,cukini Produkty: 2 pęczki szparagów 1 duża cukina 2 czerwone papryki 10 dużych pieczarek 2 szklanki ryżu 1 łyżka wegety oregano,tymianek,bazylia po 1 łyżeczce papryka słodka 2 łyżki papryka ostra,pieprz,pieprz cayenne do smaku sól,szczypta cynamonu masło do smażenia względnie oliwa Wykonanie
Ugotujmy Cośząbki czosnku, pokrojone w drobną kostkę 2 cm kawałek świeżego imbiru , obranego i startego 1 czerwona papryka , pokrojona w kostkę 1 żółta papryka , pokrojona w kostkę 1 średnia cukini a, pokrojona w kostkę 1/2 bakłażana, pokrojonego w kostkę 1/2 szklanki zielonego groszku 200 g szparagów, z odciętymi zdrewniałymi końcówkami i pokrojone na 2 cm kawałki 2-3 łyżki przyprawy curry
karmelowymąki 1-2 ząbki czosnku (w zależności od wielkości i intensywności) Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinie i marchewki dokładnie myjemy, marchewki obieramy (cukini nie trzeba) i ścierami na tarce o grubych oczkach. Do niech wciskamy ząbki czosnku i dodajemy sól i pieprz do smaku. W miseczce roztrzepujemy jajka i dolewamy do warzyw. Dodajemy
JedzeniomaniaSkładniki: (na 2 porcje) 2 kajzerki 4 pomidory koktajlowe 3 pieczarki 2 plasterki szynki 4-5 plasterków cukini świeża natka pietruszki szczypta soli szczypta pieprzu 20 g żółtego sera odrobina masła 50 ml śmietany 36% Przygotowane: 1. Od kajzerek odciąć fragment na długość kilku centymetrów tak by powstał w nich otwór. 2. Wydrążyć miąższ z bułki by zrobić kieszeń
KreatywnePinyPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 torebki ryżu 1 łyzka vegety 1/2 papryki 1/2 cukini 1 łyżka koncentratu 20 dag pieczarek 1 cebule 2 ząbki czosnku 10 dag startego sera żółtego 2-3 łyżek majonezu 2-3 łyzki ketchup łagodny 2 łyzki masła przyprawa gyros papryka słodka ,ostra
Ugotujmy Cośkanapek śniadaniowych, bądź dań głównych mięsnych oraz warzywnych. Składniki: (na 1 słoiczek około 200-250 ml) 3-4 duże ogórki szklarniowe (bardzo długie, o gładkiej skórce- długością podobne do cukini) 1,5 do 2 szklanek cukru sok z całej cytryny półtorej łyżeczki kwasku cytrynowego poszatkowane świeże listki mięty z kilku gałązek Przygotowanie: 1. Górki umyć dokładnie. Nie obierać
KreatywnePinyzdążyłem w ogóle odpocząć, ani nacieszyć się tym czasem. Mówi się trudno, a i obiad trzeba zrobić. Czego potrzebujemy? -200 gram ryżu naturalnego -10 pieczarek -pół papryki -pół cukini -świeży tymianek -łyżka oliwy -pierś z kurczaka -jogurt naturalny -dżem porzeczkowy -ząbek czosnku -majonez -sól, pieprz -papryka słodka -wywar z warzyw do ugotowania ryżu -parmezan -śmietanka 30% Na oliwie podsmażamy pieczarki
BaRepastylko zobaczyłam ją w sklepie, wiedziałam, że musi być moja :) Okrągła, dorodna, świeżutka. W ogródku mam aż nadmiar cukini, ale wszystkie są tradycyjne, podłużne, a ta okragła jak mała zielona dyńka :) No i kupiłam i nie żałuję. Nadziałam ją bardzo prostym farszem jak do zapiekanki, czyli szynka, pieczarki i ser. Wyszło bardzo smaczne i szybkie danie. POLECAM :) Składniki ( porcja
Kuchnia z widokiem na ogróddania chciałabym zaproponować Wam markaron zapiekany z cukinią. Nie jest to może danie najlżejsze i najłatwiejsze do strawienia. Ale za to bardzo smaczne i można przemycić w nim sporo cukini i zjeść ją ze smakiem. A to przecież warzywo. Potrzebne nam będą (porcja dla 6-ciu osób) : 500 g makaronu, 6 małych cukinii, 1 ząbek czosnku, 5 suszonych pomidorów
MODA NA BIOniemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek, miałam ciemne 2 szklanki pokrojojonej w kostkę dyni hokaido 2 szklanki cukini pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w w paseczki 1/2 pokrojonej drobno papryczki chili ( u mnie z pestkami) 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka 3 łyżki oliwy z oliwek
Gosia gotujeRatatuj, często w Polsce nazywane leczem, to nic innego jak gulasz warzywny z dodatkiem cukini lub bakłażana. Ja sobie tej potrawy nie wyobrażam również bez pieczarek, a żeby stworzyć kompletny posiłek, często dodaję do niej również parówki lub kiełbasę. Składniki: 2 młode cukinie 4 zółte papryki 8 dużych pieczarek 4 średnie cebule 5 pomidorów 0,5 kg dobrych jakościowo parówek
Gosia gotujedodać przecier, starty ser żółty, jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i tymianek. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto.Na masę ułożyć pokrojone obrane ze skórki pomidory, wstążki cukini, ja użyłam obieraczki do warzyw, pokruszoną mozarellę, pokrojone w plasterki oliwki i listki bazyli. Wszystko opruszyć delikatnie solą i wstawić do piekarnika nastawionego na 200 stopni na około 30 minut
Gosia gotujeZapraszam na pyszne kotleciki z bakłażana, które podobnie jak te z cukini wybornie smakują i są do przygotowania w ciącu kilku minut. Świetne na obiad lub cipłą kolację...polecam. Składniki: 2 średnie bakłażany sok z 1 cytryny 1 łyżeczka świeżej bazylii 1 łyżeczka świeżego tymianku sól i pieprz do smaku oliwa Sposób przygotowania: Baklażany umyć, osuszyć i pokroić w centymetrowe
Gosia gotujezanim przepis, nacieszcie oczy pięknem wyspy. Już wystarczy ? Jeśli chcecie więcej, to możecie zajrzeć na stronę : KORFU A teraz coś dla podniebienia. Kolokito keftedes - placuszki z cukini (4-5 osób) Placuszki : 2 młode cukinie 1 twarożek (najlepszy z Lidla) 2 jajka bułka tarta (jak to mówią "ile zabierze") pieprz sól zioła (my dodaliśmy tymianek) Sos Tzatziki
vegetaniecałość widelcem. Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z sosem pomidorowym posypane żółtym tartym serem. Farsz: 1 woreczek kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki kaszy jaglanej czerwona soczewica 1/2 młodej cukini 1/2 papryki czerwonej 1 duża cebula 1 serek wiejski tymianek, pieprz cayenne, pieprz czarny, sambal oelek Kaszę jęczmienną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, osobno gotujemy kaszę
vegetanie