Ratatuj z parówkami i pieczarkami czyli Leczo

Ratatuj z parówkami i pieczarkami czyli Leczo

Ratatuj z parówkami i pieczarkami czyli Leczo

Ratatuj, często w Polsce nazywane leczem, to nic innego jak gulasz warzywny z dodatkiem cukini lub bakłażana. Ja sobie tej potrawy nie wyobrażam również bez pieczarek, a żeby stworzyć kompletny posiłek, często dodaję do niej również parówki lub kiełbasę. Składniki: 2 młode cukinie 4 zółte papryki 8 dużych pieczarek 4 średnie cebule 5 pomidorów 0,5 kg dobrych jakościowo parówek wieprzowych 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki sól i pieprz  ziołowy do smaku 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku kilka g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, parówki, pieczarki, czosnek, cukinia, pomidor, cebula, słodkie, pieczywo, kiełbasa, gulasz, danie jednogarnkowe, suszone pomidory, gulasz po węgiersku, lekkie dania

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.