Efektowny torcik naleśnikowy, przekładany grillowan ą cukini ą , bakłażanem, marchewk ą i szpinakiem, z dodatkiem parmezanu, sosu pomidorowego, aromatyzowany oregano oraz czosnkiem. Smacznego! **** La torta di crepes e farcita con polpa di pomodoro, verdure come carote, zucchine, melanzana e spinaci. La torta è saporita grazie all'aggiunta di parmigiano reggiano grattugiato, rosmarino e aglio
La grande e la piccola cuocasmaczna i pożywna. Polecam! Składniki: spód: 200g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia wypełnienie: 1/2 opakowania mieszanki warzyw mrożonych 1/2 niedużej cukini 1/2 małego słoiczka białych szparag 200 ml jogurtu naturalnego 2 jajka ulubione zioła ostra mielona papryka sól Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest zbyt
kuchnia doskigodzin lub na noc. • Cukinię pokroić w grubsze plastry, a plastry na połówki. • Paprykę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki wielkości cukini. • Na drewniane patyczki nabijać mięso kurczaka naprzemian z warzywami, do wykończenia składników. • Posmarować gotowe szaszłyki oliwą. • Położyć na tacce aluminiowej na rozgrzany grill
To co kochamAleż to było smaczne! A poza tym spektakularny efekt wizualny! Zapiekanka na bazie zielonych warzyw – cukini, szpinaku i szparagów, z dodatkiem kulek mozzarelli, w aksamitnej masie jajeczno-śmietanowej. Sos czosnkowy to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: • 4 małe cukinie • 150 g świeżego szpinaku • 1 pęczek zielonych szparagów • 2 małe ziemniaki
To co kochamkażdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni • po 1 papryce czerwonej, zielonej
To co kochamkoloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 małe cukinie – 300 g cukini • 1 mała marchewka • 3 jajka • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Kurczka pokroić w kostkę. • Cukinię
To co kochamkoktajlowych Pesto orzechowe • garść liści bazylii • garść liści botwinki • 3 łyżki orzechów laskowych • sok z 1/2 cytryny • 4 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Z cukini ściąć końcówki i zrobić „vegetti” czyli cukiniowe spaghetti za pomocą narzędzia ze zdjęcia lub bardzo drobno pokroić w cienkie paseczki. • Zmiksować w blenderze
To co kochamDalsza część dyniowych przysmaków na blogu. Było klasyczne leczo z cukini, tera pora na leczo dyniowe. Właściwie to trochę taki gęsty bigosik z kiełbasą, bardzo smaczny i pożywny. Składniki: • 1 kg dyni • 2 cebule • puszka kukurydzy • 1 pęto kiełbsy cienkiej, u mnie toruńska • sól, pieprz, papryka słodka i ostra • 3 liście laurowe
To co kochamzmiksuj za pomocą blendera. Dodaj jajka, miód, cynamon i całość jeszcze raz zmiksuj. Na patelni rozpuść odrobinę oleju kokosowego i usmaż na niej placuszki. Spróbuj także: Placki z cukini cukinia koperek szczypiorek Placuszki ze szpinakiem szpinak twarożek
Fit&Fast Kitchenkafir House of Asia 250 ml bulionu warzywnego ( ale nie koniecznie ) 1 duża pierś z kurczaka 4 mini bakłażany tajskie 1 cebula 1 zielona papryka ćwiartka brokuła 1/2 małej cukini 10 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki przekrojonych na pól grzybów słomianych pęczek tajskiej bazylii świeża kolendra 1 paprychka chilli 3 łyżki pasty green curry ( jedna mała saszetka wystarczy
Jemy Pijemyżeby tyn syr sie nōm lepi krajało, to mogecie go na chwila wciepńōńć do zamrażalki). I potyn we tym naczyniu żaroodpornym ukłołdejcie na wōszcie (jak na ôbrozku 27 ) szajba cukini, szajba fety, szajba tōmaty… cukinia, feta, tōmata… aż całe naczynie bydzie połne 28 . Po wiyrchu posujcie to zielami prowansalskimi, pieprzym i powciepujcie wiynksze kōnski 29 czosku. Niyskorzi trza
Chop w kuchniopcja to zmiksować pomidory z puszki. Kolejna – można też na szybko ze świeżych pomidorów zrobić sos i wiadomo, że ten sposób polecam najbardziej :)/ ok. 250 g zielonej cukini 3 szalotki (pokrojone w cienkie piórka) 3 ząbki czosnku (drobno posiekany) 3 łyżki oleju 2 łyżki orientalnego sosu słodkiego (opcjonalnie) 1/4 szklanka wody (opcjonalnie) pęczek drobno posiekanej natki pietruszki
gutfutCarbonara w wersji trochę innej, mniej kalorycznej, bez boczku, za to z warzywami: cukini ą, groszkiem i kremowym sosie jajeczno-śmietanowym. Makaron jest bardzo smaczny i delikatny w smaku. Smacznego! **** Pasta alla carbonara in modo diverso, perché senza guanciale, ma con verdure: piselli e zucchine. Senza rinunciare al gusto, la pasta è piu' delicata
La grande e la piccola cuoca