Moje ulubione ciasto, czyli szarlotka. Tym razem w wersji z delikatną bezą. Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Ciasto
BullioSkładniki: 150 g mąki 75 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli farsz: ok. 10 kwiatów cukinii 150 g ricotty szczypiorek 2 ząbki czosnku 2 jajka
czarrna od kuchniRewelacyjna tarta, która na publikację niestety czeka od czerwca. Kruche, maślane ciasto wypełnione rozpływającym się w ustach, kremowym nadzieniem na bazie serka i białej czekolady, z przełamującymi smak truskawkami, które pasują tu idealnie. Nawet jeśli nie uda się Wam dostać już owoców (choć lokalny ryneczek w moich rejonach wciąż je oferuje) polecam Wam wrócić do tego przepisu w przyszłym roku
Słodkie inspiracjeDziś pyszne, puchate i aromatyczne od dżemu mirabelkowego grzebyki, idealne na deser. Znakomite do kawy czy herbaty a może czystka, z kubkiem kakao też będzie super
Moje Małe Czarowaniekolację ? A może przed chwilą zapowiedzieli się goście ? Zrób tartę ! Taką tartę raz...dwa...trzy ! Do przygotowania tarty potrzebne jest gotowe ciasto filo, które z powodzeniem możesz zastąpić ciastem francuskim lub kruchym - też będzie pysznie. Tarta na cieście filo z pomidorami i pesto to świetna propozycja na letnią kolację w gronie rodziny lub/i przyjaciół. Doskonała jako zakąska i przystawka, zarówno
kolorowotorcikowoLetnia kruszonka z malinami. Fajne połączenie smaku kwaskowych malin z kremem na bazie serka Bieluch. Polecam. Ciasto: 3
Praktyczna plDziś zapraszam na pyszne i efektowne ciacho. Wbrew pozorom jest bardzo proste, choć wymaga odrobiny pracy i czasu. Na moich zdjęciach zobaczycie tylko 5 placków, bo
Cynamonowe szczęścieZnalazłam przepis na tartę rustykalną u Asi z Kwestia Smaku i postanowiłam według tego pomysłu zrobić tartaletki. Rabarbalove trwa od maja w nieskończoność, przynajmniej u mnie
Moje Małe CzarowanieSkładniki na forme 20cm ciasto 350 g mąka pszenna - 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 100 g jogurtu gęstego typu greckiego 1 jajko 100
w mojej kuchniByła już truskawkowa chmurka, teraz pora na malinową straciatella <3 Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na porzeczki trwa, zachęcam do przygotowania smacznej tarty z ich dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących
WielopokoleniowoW Słonecznej Kuchni wciąż dryfuję na chmurkach pełnych smaku! Ostatnim razem chlebki chmurki, a dziś... Dziś, w truskawkowym uniesieniu, częstuję kawałkami mlecznej tarty o nadzieniu tak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldQuiche (czyt. kisz), czyli rodzaj tarty, tradycyjnie składa się z kruchego słonego ciasta i mięsnego lub warzywnego nadzienia zalanego masą jajeczno-śmietanową. A że my preferujemy wersję czysto roślinną, to w niej znajdziecie sycące ziemniaki, smakowite grzyby i dużo brokuła. A wszystko jest zalane bazyliowo-oreganową masą z tofu. Brzmi smakowicie, prawda? Wprawdzie gdy pierwszy raz pomyślałam o zrobieniu quiche
Lamarida.pl