Pełnoziarnista tarta migdałowo-porzeczkowa

Pełnoziarnista tarta migdałowo-porzeczkowa

Pełnoziarnista tarta migdałowo-porzeczkowa

Wakacyjne lenistwo mnie dopadło... Nie mogę się zebrać, żeby coś sensownego napisać, ale za to mam dla Was przepis na proste i pyszne ciasto. ;) Ta tarta była u nas numerem jeden zeszłych wakacji, znika błyskawicznie (dlatego mam tylko zdjęcie ostatnich ocalałych kawałków (; ). Gorąco polecam! Składniki: Spód: 100 g drobno mielonej mąki pszennej z pełnego przemiału 100 g mąki krupczatki 30 g mielonych migdałów 80 g cukru pudru 125 g zimnego masła 3 żółtka (prosto z lodówki) Obie mąki wymieszać z migdałami.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.