Sezon na śliwki uważam za otwarty i mam dla was dziś do zaoferowania bardzo przyjemne w smaku ciasto z śliwkami i maślaną kruszonką. Składniki: 250 g mąki pszennej 1 żółtko 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany 18 % ok. 500-600 g śliwek Wykonanie: Śliwki myjemy, przecinamy na pół i drylujemy z pestek. Z podanych składników poza śmietaną i cynamonem wyrabiamy ciasto. 1/3 pozostawiamy na kruszonkę, a do 2/3 dodajemy śmietanę i w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...