Daktyle, czekolada, banan, karmel i pistacje razem. Brzmi pysznie! I tak też smakuje. Oto nasza wariacja na temat mazurka, który można zrobić nie tylko od święta. Poziom zaawansowania: Średni Składniki: Spód 400 g mąki kostka masła 2 żółtka jaj 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa daktylowo-czekoladowa: 40 szt. daktyli suszonych bez pestek (0k. 300 g) 2 dojrzałe banany 250 g serka mascarpone tabliczka gorzkiej czekolady 4-6 łyżek syropu klonowego Polewa karmelowa: 200 g śmi...
Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.