Mazurki wywodzą się z kuchni polskiej i przygotowuje się je w okresie Wielkanocy. Mazurki wielkanocne są to niskie ciasta, najczęściej kruche, wypełnione masą, wykończone dużą ilością lukru lub polewą. Continue reading Mazurek kajmakowy at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!