Karnawał trwa i mnóstwo osób piecze pączki czy chrust. Ja też na pewno jakiej popełnię, ale tym czasem szukałam pomysłu na coś innego, niedużego, co mogłabym podać podczas spotkania z przyjaciółmi. Z pomocą przyszła mi już nie pierwszy raz stara publikacja, Kolekcja Dobrej Kuchni.Rurki z bardzo kruchego, korzennego ciasta, napełnione puszystym kremem nie są trudne do zrobienia a smakują wyśmienicie - przekonajcie się sami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Na początku myślałam, że to szpinak. :) Prezentują się fantastycznie! Porywam kilka :)
Ty to masz pomysły :) Rurki wyglądają uroczo.Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Bardzo dobry pomysl... choc wymagana doza cierplwosci chyba przekracza moje mozliwosci w tym wzgledzie ;-)
Minerva, wcale nie są trudne do zrobienia - ciasto to podgrzanie i wymieszanie składników, potem nakłada się łyżeczką cieniej albo grubiej bo i tak się rozleją. 2 trudniejsze elementy to pilnowanie żeby się nie przypaliły więc nastawiałam zegarek za każdym razem i zwijanie bo zaraz po upieczeniu są mięciutkie i przy próbie ruszenia się rozwalają, trzeba odczekać te 30 sekund, ale kiedy za bardzo ostygną robią się sztywne i kruche
Pyszne muszę być, gratuluję wytrwałości. Ja mam z nią największy problem przy pieczeniu. A idę sobie faworka strzelić.
ja z cierpliwością to na bakier jestem... a rureczki polecam bo pyszne !
Pomysł fantastyczny, chyba porwę się z motyką na księżyc, ale spróbuję :)
Pomysł bardzo fajny ! Wyglądają przepysznie :) Zabieram 2 szt. do kawki ;)
Iza, nie lubię Cię za te rurki, zdjęcie apetyczne i przepis też udany ;) Na pierwszy rzut myślałam, że są wytrawne, a one są na słodko :)
Wyglądają mega apetycznie :) Przepis zanotowany do wypróbowania ;)