Rurki korzenne z kremem

Rurki korzenne z kremem

Rurki korzenne z kremem

Karnawał trwa i mnóstwo osób piecze pączki czy chrust. Ja też na pewno jakiej popełnię, ale tym czasem szukałam pomysłu na coś innego, niedużego, co mogłabym podać podczas spotkania z przyjaciółmi. Z pomocą przyszła mi już nie pierwszy raz stara publikacja, Kolekcja Dobrej Kuchni.Rurki z bardzo kruchego, korzennego ciasta, napełnione puszystym kremem nie są trudne do zrobienia a smakują wyśmienicie - przekonajcie się sami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, pączki, ciastka , pieczenie, ciasteczka, ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, pączki pieczone, ciasta z kremami, puszyste ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto z kremem

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Asa_6niebo, 9 lutego 2014 11:41:55

wow, nigdy czegoś podobnego nie widziałam, super deser!

Anonymous, 9 lutego 2014 12:04:44

Wyglądają bosko i zapewne tak smakują :) Pozdrawiam. Asia

Justyna Żak, 9 lutego 2014 12:25:23

rewelacyjnie wyglądają, poszalałaś:d

RedHead, 9 lutego 2014 12:50:43

Na początku myślałam, że to szpinak. :) Prezentują się fantastycznie! Porywam kilka :)

Bernadeta, 9 lutego 2014 13:07:12

genialne!

klaudyna148, 9 lutego 2014 14:26:59

Ty to masz pomysły :) Rurki wyglądają uroczo.Pozdrawiam i zapraszam do mnie

Minerva, 9 lutego 2014 14:47:04

Bardzo dobry pomysl... choc wymagana doza cierplwosci chyba przekracza moje mozliwosci w tym wzgledzie ;-)

mojeprzepisy.pl, 9 lutego 2014 15:20:39

Doskonała przekąska, super

Iza Kulińska, 9 lutego 2014 15:22:06

Minerva, wcale nie są trudne do zrobienia - ciasto to podgrzanie i wymieszanie składników, potem nakłada się łyżeczką cieniej albo grubiej bo i tak się rozleją. 2 trudniejsze elementy to pilnowanie żeby się nie przypaliły więc nastawiałam zegarek za każdym razem i zwijanie bo zaraz po upieczeniu są mięciutkie i przy próbie ruszenia się rozwalają, trzeba odczekać te 30 sekund, ale kiedy za bardzo ostygną robią się sztywne i kruche

Piernikowa Chata, 9 lutego 2014 15:38:36

Pyszne muszę być, gratuluję wytrwałości. Ja mam z nią największy problem przy pieczeniu. A idę sobie faworka strzelić.

Iza Kulińska, 9 lutego 2014 15:43:09

ja z cierpliwością to na bakier jestem... a rureczki polecam bo pyszne !

Kasia, 9 lutego 2014 19:45:35

Pomysł fantastyczny, chyba porwę się z motyką na księżyc, ale spróbuję :)

shinju, 9 lutego 2014 23:39:56

Wyglądają rewelacyjnie :)

Pan Deserek :), 10 lutego 2014 13:04:12

Pomysł bardzo fajny ! Wyglądają przepysznie :) Zabieram 2 szt. do kawki ;)

wedelka, 10 lutego 2014 16:43:37

Intrygujące :)

Jola66, 11 lutego 2014 16:40:56

Iza, nie lubię Cię za te rurki, zdjęcie apetyczne i przepis też udany ;) Na pierwszy rzut myślałam, że są wytrawne, a one są na słodko :)

Iza Kulińska, 11 lutego 2014 20:15:33

oj tam, oj tam - lubisz mnie, przecież wiem :D

Kasia - Ulubione Przepisy, 25 lutego 2014 09:20:15

Wyglądają mega apetycznie :) Przepis zanotowany do wypróbowania ;)