Na początek września mam dla Was rewelacyjną propozycje, mianowicie mini tarty z cytrynowym nadzieniem i owocami. Oryginalny przepis znalazłam w miesięczniku PYSZNE. Tu przedstawiam Wam
Rusty ForkOwoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEHummus to klasyczna pasta przygotowywana z ciecierzycy, pasty sezamowej i czosnku. Świetnie będzie się nadawała do pieczywa lub pieczonej tortilli. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czy to zima, czy lato - zapiekane owoce pod kruszonką są deserem idealnym. Latem, podane z lodami stanowią cudowny kontrast pomiędzy ciepłym, a zimnym. zimą
kolorowotorcikowoNiedługo święta, a ogrom pracy jest coraz to większy i większy dlatego zapraszam was na jeden z najszybszych ciast makowych do zrobienia, a to wszystko za
W Moim Magicznym DomuPrzepis na... DIETETYCZNY MAZUREK Z KAJMAKIEM Kruche słone ciasto, słodka delikatna masa i posmak chrupiących orzechów - tak w paru słowach można nazwać Mazurek z kajmakiem, które podarowałabym Wszystkim łasuchom, którzy dbają o swoją linię i szczupłą sylwetkę. Porcję mazurka polecałabym na II śniadanie lub podwieczorek w sytuacji gdy mamy ochotę na delikatną słodycz kojącą podniebienie! :) Porcja snikersa
MintTasteJak jesień to tylko jabłka, jak jabłka to szarlotki, jabłeczniki i pod kruszonką <3 Dziś zapraszam na mini szarlotki z lodami waniliowymi <3 Czytaj
Ana Mari's worldSmak jesieni czyli pyszne ciasto ze śliwkami pod bezą i kruszonką Składniki: Ciasto 2 pełne szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka
W Moim Magicznym DomuPrzesmaczne rogaliki z krucho - drożdżowego ciasta, napakowane soczystymi jabłuszkami z dodatkiem cynamonu :). Ciasto jest niebywale proste w wykonaniu, nie wymaga wyrastania ( ani po wyrobieniu, ani po uformowaniu rogalików - wyrasta w piekarniku ), a do tego bardzo dobrze się z nim pracuje. Po upieczeniu rogaliki są mięciutkie i lekko chrupiące, utrzymują świeżość również do dnia następnego ( możliwe, że i do kolejnego, lecz
Opowieści z piekarnikaIdealnie kruche, bo ciasto przygotowane na samych żółtkach, wprost rozpływają się w ustach, do tego pyszne i słodkie kajmakowe nadzienie...mniam. Lubicie takie ciasteczka? Polecam upiec na podwieczorek. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 4 żółtka pół szklanki cukru pudru pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 20 dag masy krówkowej
IzabelawkuchniLekka modyfikacja ciasta nazywanego „pleśniak”. Zamiast dżemu użyłam świeżych borówek. Pominęłam również warstwę ciasta z kakao. Przepis na klasycznego pleśniaka możecie znaleźć tutaj: pleśniak
BullioByła tarta ze śliwkami, mamy tartę z jabłkami. To ciasto jest tak uniwersalne,że nie tylko to tego rodzaju tarty się nada. Możemy go wykorzystać na
Życie zaczyna się w kuchniŚliwek ciąg dalszy, a to jeszcze nie koniec ;) Prawda, że lubicie prawdziwe węgierki i wszystko co zostało z nich przygotowane? Ja wprost uwielbiam. Bo przecież śliwki
Życie zaczyna się w kuchnilekki jak piórko, lekko cytrynowy krem na bazie ricotty, cudownie słodkie figi, które pod wpływem temperatury delikatnie się karmelizują, chrupiące i aromatyczne płatki migdałowe, a to wszystko otulone kruchym, maślanym ciastem. Ta tarta smakuje genialnie zawsze i wszędzie, zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu. Polecam! Składniki Ciasto 200 g mąki pszennej 50 g cukru pudru szczypta soli
Słodkie inspiracjeroku z braku swoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego cukru
Weekendy w domu i ogrodzie