ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:381/509)

KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 114

gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Suflet brokułowy 180

białka jajek. Idealnie nadaje się na lekką kolację dla diabetyków, bo przecież nikt nie lubi chodzić spać głodny. Słowo „suflet” pochodzi od francuskiego słowa „souffler”, oznaczającego dmuchanie i nadymanie. Jak sama nazwa wskazuje, suflet to napompowane powietrzem ciasto. Najczęściej spotykane jest w wersji na słodko (może dlatego, że suflety są super pyszne), ale można również przygotować suflet w wersji wytrawnej

Dietolog
Ciasteczka francuskie z serem i truskawką. 130

Pyszne , szybkie w wykonaniu ciasteczka francuskie z serem i truskawką. W sam raz dla niespodziewanych gości. Zapraszam :) Składniki: 2 opakowani ciasta francuskiego miseczka mała truskawek 500 g sera białego  1 cukier waniliowy 4/5 łyżek cukru do smaku 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Wykonanie : Ser mielimy i ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy,jajkiem i budyniem. Ciasto rozwijamy i tniemy

Sama słodycz i szczypta chili
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 135

znaleźć na stronie www.tygodnikzamojski.pl w zakładce "Gotuj z TZ" Moje przepisy wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik

Ciastka - domowe słodkości
Sernik buraczany z kozim serem - Thermomix TM5 171

idealny do owsianki, naleśników, jogurtów, szejków białkowych i wielu innych produktów.  Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi w zimowe wieczory

ClauditteMissCooking
Francuskie rożki z serem 12786

Zapraszam dzisiaj na pyszne  francuskie rożki  z nadzieniem serowym , ciasteczka są kruchutkie rozpływające się w ustach :)   Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego 400 g sera białego śmietankowego 3/ 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Skworcu 4 jajka  Wykonanie : Ser zmielić dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem. Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do sera

Sama słodycz i szczypta chili
BRZOSKWINIOWA MELBA (+lody waniliowe) - NELLIE MELBA 241

spędziłam na pilnych poszukiwaniach i stworzyłam już wstępne menu. Jako osoba, która zdecydowania przedkłada pieczenie nad gotowanie, przygotowałam same desery i ciasta. Nie każdy z przepisów jest łatwo dostępny. Kilku nie ma wcale (przeszukałam polski, angielski, francuski, niemiecki i rosyjski internet). Nie będę się poddawać i zrobię sobie wycieczkę do miejskiej biblioteki. Na moje szczęście w Liverpoolu jest ogromny księgozbiór

Przepisy Aleksandry
Śniadanie u Sąsiadek. 187

się to kilka osób ze sobą, zasiadło wspólnie do stołu, przyniosło co nieco i poznało się ze sobą. Przyniosłam swoją sałatkę. Było ciasto, a nawet i kilka rodzajów. Wędliny, sery, konfitury, masło. Domowy chleb, rogaliki czosnkowe, ciasteczka francuskie, twarożki, warzywa. Śniadanie z prawdziwego zdarzenia. Ale przede wszystkim wspaniała atmosfera, rewelacyjni ludzie (z przewagą kobiet - był z nami jeden rodzynek

W kuchni Karmel-itki
Clafoutis – francuski deser w zdrowej wersji 42

smakuje obłędnie pysznie! To coś podobnego do pieczonego ciasta naleśnikowego z owocami. Postanowiłam przygotować ten deser na bazie tylko naturalnej słodyczy pochodzącej z owoców, czyli tak, jak lubię najbardziej Udało się! Wykorzystałam soczyste czereśnie, kawałek dojrzałego banana oraz mąkę migdałową, która jest delikatnie słodka. Przed Wami clafoutis – francuski deser w zdrowej wersji. Clafoutis w wersji bez dodatku cukru(...)insulinoopornością . Szczegóły książki na stronie wydawnictwa Vital . Spróbuj także: zdrowe deserki walentynkowe , ciasto migdałowo-jabłkowe . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł Clafoutis – francuski deser w zdrowej wersji pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Budyniowa tarta pod złotymi kroplami 155

tradycyjne danie z kuchni francuskiej. Przepis podany na kruchy spód można wykorzysta również do innych tart. Spód tarty jest kruchy, delikatny oraz maślany w smaku. Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g masła z lodówki 2 żółtko sól Wykonanie: Mąkę, sól i masło posiekać na stolicy. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na ok. 45 minut

kgwjanczewo
Financier (finansjerki) pistacjowe z gruszkami 175

financier , francuskich ciastek bankierów. Opowiadałam Wam o nich wiosną, kiedy to upiekłam financier z rabarbarem i białą czekoladą . Tym razem przygotowałam je z dodatkiem mielonych pistacji i plasterków gruszek. Financier to pyszne, maślano-karmelowe ciasteczka, nazywane w Polsce uroczo finansjerkami. Tradycyjnie piecze się je w foremkach o kształcie przypominającym sztabki złota, jednak ja wolałam upiec jedno duże ciasto i pokroić

Chilli Czosnek i Oliwa
Makowe Panienki - kremowe babeczki z makiem 113

robieniu makowego mleka [<- klik]. Makowe Panienki łączą w sobie wdzięk, delikatność, kremowość ale także zadziorną chrupkość kruchego ciasta, orzechów i drobnych ziarenek maku ;) Na budyniowym bereciku każdej Panienki błyszczą się rubinowe koraliki klasy i szyku z najlepszych francuskich butików - lekko kwaśna kandyzowana żurawina, która wspaniale przełamuje smak całości. I chociaż babeczki ze względu na połączenie smaków mogą kojarzyć się(...)wykonaniu i znikają prawie od razu po podaniu! Przy stole słychać ciche mlaskanie, trzaskanie maku pod zębami i przyjemne mruczenie jedzących. Warto poświęcić im chwilę, a z resztek ciasta powycinać ozdobne gwiazdeczki i w zimowe dni rozkoszować się smakiem i różnorodną teksturą Makowej Panienki :) Siadajcie do stołu, zacznijmy ten rok słodko i niech się dzieje! Makowe Panienki - kremowe babeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem 69

już możecie zrobić kruche ciasto. Najczęściej spotykane problemy przy cieście kruchym to opadanie boków i niedopieczony spód. Obu tym rzeczom możecie zapobiec pamiętając o jednej, kluczowej zasadzie – kruche ciasto lubi zimno. Co to oznacza? POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Punkt 1. Zgniatajcie ciasto tak krótko, jak tylko możliwe . Masło, które dodajecie do ciasta, pokrójcie w niedużą kostkę i wymieszajcie(...)przeciwnym wypadku opadnięte boki gwarantowane. Zawsze po przełożeniu ciasta do formy wkładam je do lodówki na minimum 30 minut. Punkt 4. Pieczenie z obciążeniem, czyli blind bake . Podpiekanie ciasta bez nadzienia, za to z obciążeniem to sprawdzony sposób na to, by spód był równomiernie dopieczony i idealnie kruchy. Ja zawsze nakłuwam ciasto widelcem, wykładam je papierem do pieczenia i wysypuję

Na-talerzu.pl
Migdałowa tarta z rabarbarem i wodą różaną 137

słodkościom tak potrzebnego im charakteru.  W zeszłym roku przygotowywałam rabarbarowe desery inspirowane kuchnią francuską. Za to w tym roku postanowiłam zwrócić się nieco ku orientalnym klimatom i sięgnąć po bardzo interesujące połączenie rabarbaru z wodą różaną. Inspiracją do dzisiejszej tarty był przepis na śliwkowe ciasto z The Lebanese Kitchen , który przerobiłam wedle własnych potrzeb. Kruche ciasto wypełniłam migdałową masą

Chilli Czosnek i Oliwa
Clafoutis wytrawna zapiekanka 221

enigmatycznie i sprawiać problemy. Samą nazwę dania wymawia się następująco: [klafuti] . W oryginale jest to nic innego jak ciasto naleśnikowe, którym zalewa się różne owoce (w oryginale czereśnie), a następnie zapieka je w piekarniku. Do dziś dnia chętnie przyrządzane przez francuskie babcie i mamy, kultywowane we francuskich domach przez kolejne pokolenia.  U mnie zupełnie inaczej niż w oryginale(...)poszaleć z przyprawami. Możliwości jest mnóstwo!  Jeśli stronicie od mąki pszennej też nie będzie z tym problemu. Zamieńcie po prostu w przepisie mąki. Sekretem udanego dania jest konsystencja ciasta (przed dodaniem składników). Ciasto musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Składniki: 120 gramów mąki pszennej (lub zamiennika) 3 jajka 1 szklanka mleka 50 ml oliwy tarty parmezan (70 gramów

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania