Przepis na : deser
Na stół wielkanocny proponuję Wam szybki i prosty w przygotowaniu sernik z koziego serka na spodzie z korzennych herbatników speculoos, ozdobiony niesolonymi pistacjami. Życzę Wam wszystkim radosnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych! Przygotowanie: 25 min. Chłodzenie: 4 godz. Pieczenie: 1h 05 Porcja dla 4-6 osób : ● 375 g koziego serka twarogowego ● 175 g herbatników korzennych speculoos ● 150 g płynnego miodu (+ do dekoracji) (lub syropu z agawy) ● 75 g masła ● 3 jajka ● 15 cl gęstej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...