Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku

Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku

Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku

Przepis na : śniadanie

Pyszne danie śniadaniowe, albo prosty deser. Czereśnie zapiekane w naleśniku to rodzaj owocowego dutch baby, albo francuskiego clafoutis, czyli bardzo łatwa i szybka do zrobienia przekąska w letni, słoneczny poranek. Czas : 5 minut przygotowań, 20 minut na odpoczynek dla ciasta, 30 minut na pieczenie Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Czereśnia, trześnia, albo czerecha – jeden z najbardziej smakowitych i seksownych owoców. Okrągły, błyszczący, jędrny i słodki. Lato, świeżość i m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czereśnie, ciasto, naleśniki, naleśnik, śniadania, twaróg, ciasto naleśnikowe, deser, przekąski, przetwory, desery, przekąska, francuskie, ciasto na naleśniki, szybkie przekąski, łatwe ciasto, szybkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto owocowe, proste ciasto, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.