ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:375/509)

Keto parówki w cieście (Paleo, LowCarb) 112

musisz wypróbować ten przepis! Jest to taka hybryda hot doga i corn doga. Albo taka keto wersja tzw. hot dogów francuskich sprzedawanych często na stacjach benzynowych. I to w pełni zgodna z dietą ketogeniczną ! Jedna sztuka parówki w cieście zawiera zaledwie 0,9 węglowodanów, więc nie trzeba się wcale z nimi ograniczać! Oczywiście należy zadbać o dobrą jakość parówek. Wybierajcie

Modern Cave Girl
Idealne ciasto na tartę 449

spodu, jednocześnie wypiekając się na wiór po bokach. Zdecydowanie to nie to! Następnie przerzuciłam się na również "sklepowe" ciasto kruche . Tu już było lepiej. Trzymało ono kształt, było konkretnym składnikiem posiłku i smakowało całościowo o niebo lepiej niż francuskie. Lepiej, ale nadal nie rewelacyjnie. Dochodziły tu względy kosztowe. W przypływie "chcicy" na tartę potrafiłam ją piec kilka razy w tygodniu

Grunt to przepis!
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 190

handlarza ryb (The Fishmonger’s Cookbook) z przepisem na Hagfish Quenelles, czyli serkeńskie rybne kluski. Nazwa quenelles wskazuje na inspirację francuską kuchnią, gdzie oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura(...)wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać na mało smaczne, to delikatne kluski w połączeniu z sosem na białym winie i zapieczonym serem powinnym zadowolić smakoszy ryb. My do nich nie należymy, liczymy zatem na Wasze opinie na temat tego dania! Pora zapolować na hagfish

Nerds Kitchen
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 227

handlarza ryb (The Fishmonger’s Cookbook) z przepisem na Hagfish Quenelles, czyli serkeńskie rybne kluski. Nazwa quenelles wskazuje na inspirację francuską kuchnią, gdzie oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura(...)wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać na mało smaczne, to delikatne kluski w połączeniu z sosem na białym winie i zapieczonym serem powinnym zadowolić smakoszy ryb. My do nich nie należymy, liczymy zatem na Wasze opinie na temat tego dania! Pora zapolować na hagfish

Nerds Kitchen
Ciasta i desery 182

śliwkami Financier z gruszkami Bocconotti calabresi Panna cotta idealna Clafoutis z wiśniami Galette z rabarbarem i truskawkami Tosty francuskie z rabarbarem Finansier z rabarbarem Tureckie pączki Galette des Rois Cynamonowe palmier Waniliowe ciasteczka Sable Polvorones Panforte ze Sieny Greckie ciasto Ravani

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie po francusku 70

czosnku albo śledzie proboszcza z marynowanymi pieczarkami. Dziś pokazuje przepis na śledź po francusku czyli śledź z musztardą francuską, która ma całe ziarenka gorczycy. Śledzie można trzymać w lodówce do 7 dni, więc spokojnie można je przygotować kilka dni przed świętami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po francusku – Składniki 4 filety śledziowe a’la matjas w oleju 1 mała(...)cebula 3 ogórki kiszone 3 płaskie łyżki majonezu 2 płaskie łyżki greckiego jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki musztardy francuskiej pół łyżeczki cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po francusku – Wykonanie Śledzie odsącz z oleju, włóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na co najmniej 2-3 godziny, by wymoczyły się z nadmiaru soli

To Musisz Wiedzieć
MUS Z MANGO, KOKOSEM I BEZĄ 48

  Tym razem proponuję Wam oryginalny deser z owocem mango i kokosem, z nutą limonki. Przygotowanie : 1 godz10 Chłodzenie : 3 godz. Porcja dla 4 osób  

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem 36

Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem – świetny pomysł na pyszne śniadanie w wersji na słodko. Zapisz przepis The post Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem

Pogotujmy.pl
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 140

Pizza z owocami to świetny pomysł na letni deser, spodoba się zarówno dorosłym jak i dzieciom. Jest kolorowa, pyszna i łatwa w przygotowaniu. Możecie użyć gotowego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik na zimno z truskawkową pianką  98

pomysł na sernik na zimno z truskawkową pianką. Tym razem sernik przygotowałam na serkach homogenizowanych. Jako spód wykorzystała ciasteczka francuskie od firmy Brześć , od której kilka dni temu otrzymała paczkę z słodkościami. Te ciasteczka idealnie nadają się na spód do ciasta – są chrupiące (nawet po zalaniu masą serową), nie trzeba ich kruszyć bo mają wprost idealny kształt do wyłożenia(...)dobrze schłodzonej) 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: opakowanie 200 g ciastek francuskich z cukrem (u mnie z firmy Brześć ) gorzka czekolada do dekoracji Wymiary formy 17 cm x 27 cm. Rozpoczynamy od wyłożenia dna formy papierem do pieczeni i ciastkami francuskimi (jako spod możecie wykorzystać kruszone kruche ciasteczka z masłem lub podłużne biszkopty.) Następnie zabieramy się

PatiGotuje
Croissanty 147

cyklu     Wypiekanie na śniadanie   Małgosia   postawiła przed nami nie lada wyzwanie: croissanty według francuskiego cukiernika Philippe Conticini ! W życiu nie piekłam, w życiu nie miałam odwagi zabrać się samodzielnie na zrobienie drożdżowego ciasta listkowanego masłem, no ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. A poza tym, w grupie jakoś raźniej ;-). Croissanty

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto pomarańczowe z migdałami 111

masy pomarańczowej dodaję do niej niewielką ilość soku pomarańczowego. W wersji dla dorosłych sok pomarańczowy można częściowo zastąpić domowym likierem pomarańczowym albo francuskim Cointreau czy sycylijskim Arancello. Wówczas dodajemy 30 ml soku i 30 ml likieru pomarańczowego. Ciasto pomarańczowe z migdałami - składniki - proporcje na tortownicę o średnicy 20-22 cm lub keksówkę o wymiarach 30x10 cm wszystkie składniki powinny być

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta frangipane ze śliwkami 181

Jesienna tarta z pysznym, migdałowym kremem frangipane to francuska klasyka w najlepszym wydaniu. Słodycz migdałów i kwaskowatość śliwek to połączenie idealne, a jeśli do tego dodamy jeszcze grecki jogurt lub kulkę lodów waniliowych to mamy istne... niebo. Na jesienne, ponure, deszczowe dni, polecam również z filiżanką kawy :-) Ciasto: 300 g mąki 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru

maniapieczenia
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 87

kwintesencja dobrego gustu i wykwintnego smaku, jak na francuskie przepisy kulinarne przystało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta na kruchym spodzie z porem i boczkiem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Francuska Trudność: Średnie Ilość 4 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 330 kcal Francuska tarta na kruchym spodzie wypełniona duszonym porem i karmelizowanym boczkiem(...)push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD Schłodzone, twarde masło pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj mąkę pszenną, żółtko, kwaśną śmietanę i sól, po czym zagnieć dłońmi jednolite kruche ciasto. Ciasto przełóż do okrągłej formy na tartę o średnicy 24 centymetów. Rozłóż starannie i równomiernie na spodzie oraz brzegach foremki. Podziurkuj widelcem, wstaw do lodówki na 20 minut by zastygło

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania