Kluseczki francuskie.

Kluseczki francuskie.

Kluseczki francuskie.

Przepis na : obiad

Kluseczki francuskie są bardzo delikatne i nadają się jako danie główne z dowolnym sosem: pomidorowym czy grzybowym oraz jako dodatek do zup. Tak wygląda ciasto z dodatkiem koperku. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 dag. masła 6 dag.mąki pszennej sól WYKONANIE: Mąkę przesiać, jajka rozbić, oddzielając białka od żółtek, masło utrzeć z odrobiną soli dodając po jednym żółtku, aż masa będzie gładka i puszysta, masę połączyć delikatnie z mąką, następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i ostrożnie dodaję ją do ciasta, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jajko, francuskie, zupa pomidorowa, koperek, sos pomidorowy, sosy, zupa, obiad, zupa grzybowa, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa, puszyste ciasto, sos do jajek, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.