Domowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w smaku. Nie zawierają dodatkowego cukru, gdyż słodzone są batonami Milky Way, które to też nadają smak lodom. Lody można przygotować zarówno bez użycia maszynki, jak i z maszynką do lodów, dlatego podałam przepisy(...)milky way, które wcześniej kroimy na małe kawałki. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Bez maszynki: Śmietankę kremówkę prosto z lodówki ubijamy mikserem na sztywną masę. Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimnym serkiem mascarpone. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i delikatnie mieszamy łyżką
Kuchnia MagdaLenyDomowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w smaku. Nie zawierają dodatkowego cukru, gdyż słodzone są batonami Milky Way, które to też nadają smak lodom. Lody można przygotować zarówno bez użycia maszynki, jak i z maszynką do lodów, dlatego podałam przepisy(...)milky way, które wcześniej kroimy na małe kawałki. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Bez maszynki: Śmietankę kremówkę prosto z lodówki ubijamy mikserem na sztywną masę. Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimnym serkiem mascarpone. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i delikatnie mieszamy łyżką
Kuchnia MagdaLenyciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem 250 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki (ja dałam 36%, ale 30% też będzie dobra) 3 łyżki cukru. Dodatkowo około 350 g malin. Do naczynia żaroodpornego wrzucić masło, olej, wodę, cukier i sól, zakryć (koniecznie - bo pryska(...)rękami. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 180-190 stopni. Powstałym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do piekarnika na około 15 minut, do zrumienienia ciasta. W międzyczasie zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone, chwilę ubijać razem na wolnych obrotach, aż składniki połączą się w delikatny, puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem, wierzch udekorować malinami. Efekt
Moja kraina smakówpotem tylko mrożenie i można cieszyć się doskonałym smakiem domowych lodów. Słodkie, orzeźwiające, zachwycą zarówno tych małych jak i tych dużych :) Składniki na pojemnik 1200 ml: * 650 ml śmietany kremówki * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego * 15-16 ciastek oreo Wykonanie: Zimną śmietanę kremówkę wlać do miski, dodać również mleko skondensowane. Ubijać mikserem do momentu aż powstanie gęsta masa. Ciastka oreo
Zrób to smaczniemianowicie maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami. To oryginalny makaron w kształcie skręcanych rurek, który idealnie pasuje do tego dania. Sos przygotowałam na bazie śmietany kremówki z dodatkiem sera grana padano. Ten rodzaj sera jest delikatniejszy w smaku niż parmezan, więc jeśli chcecie użyć parmezanu, dodajcie go mniej. Kwintesencją smaku są oczywiście trufle, przepyszne i aromatyczne(...)inne włoskie przysmaki Składniki: 300 g makaronu w kształcie rurek (Maccheroni al ferretto) 1 słoiczek karpaccio z czarnej trufli w oliwie z oliwek (80 g) 300 g śmietany kremówki 30 % 3 łyżki startego sera Grana Padano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente, odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy truflowej
Oryginalny smakpracochłonna, a przecież są wakacje, więc można sobie pozwolić na takie śniadanie słodkie i kaloryczne śniadanie. Mięciutkie kromki chleba tostowego przełożone powidłem śliwkowym i zalane masą na bazie śmietanki kremówki, do tego aromatyczny cynamon i słodkie rodzynki. Pudding jest delikatny w smaki, nie przesłodzony, taki w sam raz. Zróbcie koniecznie :) Smacznych inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka śmietanki(...)kremówki 30 % 125 ml mleka 2 łyżki cukru pudru margaryna śniadaniowa bielmar u mnie o smaku wiejskiego masła cynamon mielony według uznania 10 kromek chleba tostowego pszennego pół słoiczka powidła śliwkowego 2 łyżki rodzynek 1 cukier waniliowy Wykonanie pysznego puddingu: 1. Jajka roztrzepujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wlewamy śmietankę i mleko i dokładnie mieszamy. 2. Formę
Izabelawkuchnisłoiczku który może być też na wynos. kisiel: 40 dkg moreli 200 ml wody 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej pozostałe: 3 morele 1 łyżeczka miodu 100 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka płatków migdałowych uprażonych mięta świeża kwiatki chabrów Kisiel: Morele pozbawiam pestek, kroję w kostkę, przekładam do garnka, wlewam połowę wody i gotuję na wolnym ogniu aż zrobią się(...)miękkie. Miksuję blenderem i ponownie zagotowuję. W reszcie wody rozpuszczam mąkę ziemniaczaną i wlewam do gotującego musu. Mieszam aż kisiel zgęstnieje. Wykonanie: Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno. Jak kisiel przestygnie dekoruję śmietaną, migdałami, mięta, chabrami. Trzy morele kroję na ćwiartki i przesmażam z miodem na patelni. Podaję z kisielem
wesoła kuchniaSkładniki: 1 i 3/4 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1/2 średniej cukinii 3 ziemniaki 1 mała marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,75 l bulionu 80 g śmietany kremówki 30 % 1 liść laurowy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać(...)wrzucić liść laurowy i zioła prowansalskie. Dodać pokrojone ziemniaki i cukinię oraz zawartość patelni. Gotować do miękkości warzyw. Następnie dołożyć ugotowany i obrany bób, posiekany koperek i wlać śmietanę kremówkę. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa
Oryginalny smakdużą ilością galaretki, o delikatnym i orzeźwiającym smaku idealnie się sprawdzi na upalne dni. NIEBIAŃSKI GALARETKOWIEC JOGURTOWY SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (18 szt.) masło roztopione (50 g) Masa jogurtowa: śmietanka kremówka 30% (200 ml.) cukier puder (3 łyżki) jogurt grecki (150 g) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (50 ml.) ekstrakt z wanlii (0,5 łyżeczki) Dodatkowo: galaretka niebieska (4 opakowania(...)rozdrabniamy na piasek, wlewamy do nich roztopione masło, mieszamy i przekładamy na dno tortownicy. Wyrównujemy lekko dociskając. Foremkę wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 3.) Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Do ubitej śmietanki dodajemy jogurt grecki oraz ekstrakt waniliowy. Na koniec wlewamy ostudzoną żelatynę. Odstawiamy masę do lekkiego stężenia
RITA food channelnagrzać do 90'C. Wstawić bezę i suszyć około 2 godzin, po czym wyłączyć piekarnik i studzić bezę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Składniki na masę śmietanową: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Bezę wyłożyć
Zrób to smaczniejagodowe: 40 dkg jagód 100 ml wody 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny sernik: 1 kg twarogu z mascarpone President 125 ml mleka 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka zielona u mnie gruszkowa może być żółta 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru polewa malinowa: 150 g malin 1 łyżeczka żelatyny dekoracja: borówki, maliny, morele, truskawki(...)mrożenia lodu. Wszystkie woreczki wstawiam na noc albo na 5 godzin do lodówki. Jak stężeją przycinam boki woreczków i wyjmuje kulki owocowe. Sernik: Do miski przekładam śmietanę kremówkę i ubijam mikserem, dodaję ser, mleko, cukier i dalej mieszam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w 150 ml wody gorącej. Do letniej dodaję kilka łyżek sera i hartuje. Wlewam do pozostałego sera
wesoła kuchniawaniliowe 0,5 litra mleka 5 łyżek cukru 200g miękkiego masła Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 2 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: duża paczka herbatników – ok 60 sztuk śmietana szczecinecka 18% lub inna kwaśna śmietana 180g 1 łyżka cukru pudru 1/3 szklanki mleka(...)wystudzenia, a później wkładamy na krótko do lodówki aby mus zaczął tężeć *** *** Tężejący mus truskawkowy wylewamy na ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki, aby masa całkowicie zastygła *** *** Następnie kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem oraz cukrem pudrem i wykładamy na masę truskawkową *** *** Na warstwę śmietanową wykładamy równomiernie herbatniki *** *** Śmietanę szczecinecką (lub inną kwaśną śmietanę) mieszamy dokładnie z cukrem pudrem *** *** Śmietankę rozsmarowujemy
Blog z Apetyteminspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia tych wpisów . Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 400 ml śmietany kremówki 0,5 szklanki cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 500 ml wody Składniki na kokosową posypkę: 120 g kokosu 60 g masła 4 łyżki cukru + ok. 100 g herbatników(...)galaretki, ponieważ potrzebuje czasu na przestygnięcie. Do gorącej wody wsypujemy galaretki cytrynowe i żelatynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy mocno schłodzoną śmietanę kremówkę z cukrem, aż do uzyskania sztywnej konsystencji. Do ubitej śmietany dodajemy ser na sernik i mieszamy na niskich obrotach miksera, aż do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając mieszania wlewamy ostudzoną
Ciastkozercyzrobić takie krówkowe ciasto pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI SKŁADNIKI: Krem: śmietanka kremówka 30% (400 ml.) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 5 łyżek = około 200g ) mascarpone (500 g) Dodatkowo: banany (2 duże) herbatniki (2 paczki) sok z cytryny (do skropienia bananów) orzechy włoskie (około(...)push({}); WYKONANIE: 1.) Orzechy rozdrabniamy w malakserze . 2.) Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. 3.) Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.) Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce, wyrównujemy i kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy
RITA food channelPrzepis, z moimi drobnymi modyfikacjami, pochodzi ze strony Moje Wypieki. Składniki: 500 g serka mascarpone lub twarogu sernikowego ( najlepiej z wiaderka ), w temperaturze pokojowej 1 szklanka ( 250 ml ) śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru pudru ( do smaku ) 700 - 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 12 g żelatyny w proszku ( 3 łyżeczki ) Dodatkowo: biszkopty okrągłe ( wystarczy(...)wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone galaretki cały czas miksując. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy truskawkowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia, a gdy zacznie tężeć wmieszać pokrojone truskawki. Masę wylać na biszkopty w blaszce, wyrównać
Opowieści z piekarnika