ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:186/892)

Konesso- Kawa ziarnista LavAAza Crema E aroma. Kostka kawowa 113

wkładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową tworząc wysoki brzeg.Ciasto nasączamy herbatą i wykładamy masę kawowo- serkową, odstawiamy do zastygnięcia. Masa śmietanowo-krówkowa 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietany kremówki 30% 2 żelatyny deserowe Dr. Oetkera + 100 ml zimnej i 200 ml gorącej wody   Do garnuszka wlewamy wodę zimną i gorącą wsypujemy żelatynę i mieszamy chwilę mikserem. Masę krówkową(...)mieszamy tak aby był gładki krem, następnie wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i chwilkę mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowany krem wylewamy na masę kawowo-serkową. Odstawiamy do zastygnięcia. Wierzch ciasta można udekorować startym wafelkiem Knoppers. Życzę smacznego:)       Do Waszej ulubionej kawy polecam idealną SZKLANKĘ TERMICZNĄ LATTE . Jest ona wyprodukowana z dwóch

Sama słodycz i szczypta chili
bardzo szybkie ciasto do porannej kawy 104

mąki 100 g masła,lub margaryny 2-3 łyżki cukier puder Krem mleka 3/4 szklanki 1/3 kostki masła 2 szklanki wiórek kokosowych ,lub orzechowych 100g cukru pudru 2 łyżki kremówki dodatkowo ucierane płatki róży  tutaj ,lub dżem forma 33x25 Wykonanie Przesiać mąkę, dodać jajko,śmietanę i sól ,zagnieść ciasto miękkie jak na pierogi. Z mąki i masła i cukru(...)ognia ,kiedy większość masła jest stopione stale mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przestudzić, a następnie wlać stopniowo do mleka stale mieszając do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe ,2 łyżki kremówki podgrzać całość na ogniu 1-2 minuty mieszając. Gotowy krem przestudzić . Ciasto rozwałkowane w formie podzielić na kwadraty ,aby nie bawić się w krojenie już upieczonego ciasta ,po upieczeniu mamy już

mojej kuchni
Sernik czekoladowy z owocami bez pieczenia 109

Składniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm   dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników  pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić(...)kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę serka ,wymieszać dokładnie ,a dopiero dodać do masy śmietanowo- serowej) i letnią rozpuszczoną czekoladę . Wrzucić kilka kawałków pokruszonych herbatników. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Masą serową wyłożyć dno formy,wygładzić ,na wierzch poukładać owoce lekko

mojej kuchni
BABECZKI TRUSKAWKOWE 99

mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około 250 gr. WYKONANIE: MUS: Miksujemy 400 gr. truskawek, przecedzamy przez sito żebypozbyć się ziarenek, dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu(...)Gotowe babeczki zostawiamy do ostudzenia a my w tym czasie zrobimy krem do dekoracji. KREM DO DEKORACJI: 250 gr. serka mascarpone mieszamy ze smietaną kremówką (ok 200 ml), trzema łyzkami cukru pudru i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania kremu. Dodajemy resztę wcześniej zrobionego musu truskawkowego i niedokładnie mieszamy szpatułką. Ozdabiamy babeczki kremem i nakładamy na górę po całej

Rita creative
SERNIK SMERF | rita creative 124

wody 1 kg. sera z wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach(...)galaretkę i wstawiamy do zamrażalki na 10 min. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy 1,5 łyżki żelatyny. Dobrze mieszamy i zostawiamy do ostudzenia. do misy miksera wrzucamy śmietanę kremówkę i ubijamy na krem. Gdy śmietana się ubije dodajemy jej troszkę (2 łyżki) do ostudzonej żelatyny żeby ją zahartować. Taką żelatynę dodajemy do bitej śmietany i dalej jeszcze chwilę mieszamy

Rita creative
DESER CHIA Z PORZECZKAMI | rita food channel 108

porcje) 1 fioletowa galaretka + 1 szkl. gorącej wody + 1 szkl. zimnej wody 1 puszka kremu kokosowego (lub mleka) kokosowego 4 łyżki nasion chia 2 łyżki miodu 200 gr. śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru czerwone porzeczki 250 gr. WYKONANIE:  fioletową galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody.  galaretkę(...)łyżki miodu - dobrze i energicznie mieszamy - przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało. - śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego. - bitą śmietaną dekorujemy deser. - na górę posypujemy czerwonymi porzeczkami SMACZNEGO! Mam nadzieję, że spodobał

Rita creative
DESER CHIA Z BANANAMI 🍌 204

filmiku   Serdecznie zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI  na 4 porcje: 🍌 1 zielona galaretka 🍌 1 puszka kremu kokosowego 🍌 4 łyżki nasion chia 🍌 2 łyżki miodu 🍌 400 gr. śmietany kremówki 36% 🍌 2 łyżki cukru pudru 🍌 1,5 łyżki żelatyny + 1/4 szkl. goracej wody 🍌 sok z 1/2 cytryny 🍌 1 łyżeczka cukru waniliowego 🍌 2 banany WYKONANIE: 🍌 Galaretkę dobrze rozpuszczamy w 2 szkl. gorącej(...)przynajmniej 3 godzinki. 🍌 Do miseczki wlewamy 1/4 szkl. gorącej wody i rozpuszczamy w niej 1,5 łyżki żelatyny. Zostawiamy do ostudzenia. 🍌 Do schłodzonej misy miksera przekładamy 400 gr. śmietanki kremówki 36% i zaczynamy ubijanie na najniższych obrotach. Ubijamy 30 sekund i po tym czasie zwiększamy obroty do najwyższych i ubijamy do momentu aż śmietana stanie się sztywna. Dodajemy 1 łyżeczkę

Rita creative
Ciasto Puchatek 162

części i wykładamy do blach z ciastem żółtym: Wierzch obu posypujemy płatkami migdałowymi: Pieczemy po 35-40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na masę I: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru pudru ( lub do smaku) 3-4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. ¼  szklanki gorącej wody Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy lekko ciepłą żelatynę(...)stale miksując. Składniki na masę II: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru pudru( lub do smaku) 1 łyżeczka kakao 3-4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. ¼  szklanki gorącej wody Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy kakao. Stopniowo dodajemy lekko ciepłą żelatynę, stale miksując. Dodatkowo: opakowanie dużych okrągłych biszkoptów WYKONANIE: ciasto z bezą   masa

Domowe ciasta
Tort dla Mamy 134

Mleko, cukry, kakao, masło podgrzewamy i rozpuszczamy do połączenia składników. Dodajemy rozrobioną żelatynę. Mieszamy i studzimy. Stężałą masę czekoladową miksujemy z mascarpone. Składniki na krem śmietankowy z mascarpone: szklanka kremówki 6 łyżek cukru pudru 200 g mascarpone 3 łyżeczki żelatyny rozrobionej w ¼ szklanki gorącej wody Kremówkę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Delikatnie, drewnianą bądź silikonową łopatką łączymy z mascarpone

Domowe ciasta
Tort Owocowa Wyspa 136

połączenia wszystkich składników. Żelatynę rozrabiamy w 1/3 szklanki gorącej wody Dodajemy do masy czekoladowej, mieszamy i odstawiamy do schłodzenia. Stężałą masę miksujemy z mascarpone Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką

Domowe ciasta
Tort orzechowo- czekoladowy 116

margarynę gotujemy na małym ogniu "do nitki"( jak polewę). Studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy powoli wystudzoną masę czekoladową. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką

Domowe ciasta
Ciasto z pianką z mleka ( bez pieczenia) 163

Zapewne niejednokrotnie mieliście  okazję konsumować ciasta z tzw. ptasim mleczkiem w roli masy. Większość osób do przyrządzenia jej używa wysokotłuszczowej śmietany, najczęściej tortowej 36 % lub kremówki. Ja postanowiłam zaryzykować i przygotować „ptasie mleczko” na bazie zwykłego mleka 1, 5% tłuszczu. Oczywiście trzeba wtedy dokładnie zbalansować ilość żelatyny, ale ten smak….mmmmm, naprawdę lekkie, puszyste i piankowe, moim skromnym zdaniem(...)wersja z mlekiem jest jeszcze bardziej na plus, niż ta z kremówką- mniej „lepka” i tłusta za to bardzo mleczna i delikatna. To ciasto w formie bardzo lekkiego deseru, które bez obaw mogą pałaszować osoby nawet na diecie;) No i to przekładaniec bez pieczenia- do przygotowania w godzinę+-3,4  godz. na chłodzenie . Blaszka 22x25 cm. Składniki na ptasie

Domowe ciasta
Ciasto kawowe 129

Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 3 równe blaty. Z jednego blatu literatką wycinamy biszkopty Masa tiramisu I: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g  serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą

Domowe ciasta
Piegusek bez pieczenia z borówkami i galaretką 162

łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka przezroczysta o smaku winogron Winiary + 200 ml przegotowanej wody  2 galaretki agrestowe Winiary + 500 ml przegotowanej wody 500 ml śmietany kremówki  500 g borówek  blaszka o wymiarach: 20/22cm Wykonanie : Galaretki przesypujemy do 2 miseczek i zalewamy podaną ilością przegotowanej wody, odstawiamy do delikatnego stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem

Sama słodycz i szczypta chili
Czekolada dyniowa z kurkumą 133

podać w formie deseru bo jest syta bardzo. A w smaku pyszna, rozgrzewająca i kusząca. 20 dkg upieczonej dyni 100 g czekolady gorzkiej 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka kurkumy szczypta cynamonu 2 kulki kokosowe cukier opcjonalnie /nie dodawałam/ Do garnuszka przelewam mleko, 100 ml śmietany kremówki i zagotowuję. Dodaję połamaną czekoladę i zostawiam na pięć minut

wesoła kuchnia