Przepis na : obiad
Potrawka na bazie rosołu z kury, tłustego kurczaka, gęsi, itp. z mnóstwem rodzynek, które nadają potrawie genialnego smaku. I choć u mnie nie wszyscy za rodzynkami przepadają, to musi ich być dużo, by nadały odpowiedni smak. Część rodzinki wybiera sobie sos bez nich, część za to z ich dużą ilością. Co dziwne Ci, którzy lubią u nas rodzynki suszone, nie przepadają za nimi w potrawce i na odwrót. Swego czasu potrawka, to było jedyne danie w którym tolerowałam rodzynki, mało tego zawsze wydawało m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...