ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:170/892)

Keto pierniczkowe latte (Paleo, LowCarb) 148

przyprawy piernikowej. Można całość wzbogacić kakao oraz jakimś dozwolonym słodzidłem (np. erytrytol lub stewia ), żeby nadać całości bardziej świątecznego charakteru. Także tutaj zwieńczeniem może być bita śmietanka kokosowa (lub kremówka). Możecie też spróbować z mlekiem kokosowym – tak, jak w przepisie na dyniowe latte . A wierzch można posypać pokruszonymi pierniczkami. Przepis na nie już wkrótce! Keto pierniczkowe latte Pierniczkowe latte(...)składniki kawy. Zalej połową szklanki wrzątku i zblenduj tak, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły i przelej do kubka. Uzupełnij wrzątkiem. Wierzch możesz przyozdobić ubitą śmietanką kokosową lub kremówką i posypać pokruszonymi pierniczkami. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez posypki piernikowej): Wartość energetyczna: 185 kcal Tłuszcz: 12,6 g Węglowodany: 6,4 g Błonnik

Modern Cave Girl
Likier czekoladowo-piernikowy 517

likier na babskie spotkania i pogaduchy. Lekko słodki, kremowy, o wyraźnym aromatem korzennym i nutą czekolady. Do tego niezbyt mocny. Świetnie smakuje schłodzony. Składniki: (na około 1l) 500ml śmietanki kremówki 2-3 łyżki kremu czekoladowego Nutella 350ml whisky (opcjonalnie koniaku) 100ml wódki 1-2 łyżeczki cukru pudru (w zależności od gustu) 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika(...)Sposób przygotowania : Kremówkę delikatnie podgrzewamy z cukrem pudrem i nutellą aż się rozpuści. Chłodzimy w lodówce. Whisky i wódkę mieszamy w czystej, wyparzonej butelce. Dolewamy śmietankę z nutellą oraz dodajemy przyprawy. Dokładnie wstrząsamy i odkładamy do przegryzienia na kilka dni. Przechowujemy w lodówce. Wytrzymuje co najmniej pół roku. Czas przygotowania: 15’ Trudność: łatwe Ilość porcji: 10 Kaloryczność: 180 kcal/porcja

Pyry na Gaz
Sernik z pierniczkami 268

herbatników kakaowych 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika   Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 5 jajek 150 ml śmietany kremówki 2 budynie waniliowe   Dodatkowo: 200 g pierniczków z marmoladą (bez lukru i czekolady)* 70 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Spód: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić(...)stopni przez 10 minut. Wystudzić. Masa serowa: jajka ubić z cukrem na puszystą masę (aż zbieleje i podwoi swoją objętość i cukier się rozpuści). Następnie wlać śmietanę kremówkę oraz wsypać budynie. Na końcu partiami dodawać ser. Całość dokładnie wymieszać. Na gotowy spód wylać kilka łyżek masy serowej a na niej poukładać pierniczki. Następnie wylać pozostałą masę. Sernik piec w temperaturze

My simple kitchen
Babeczki mikołaje 155

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej skórka starta z 1 pomarańczy 100 g czekolady deserowej Krem: 250 g mascarpone 150 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Dodatkowo: drażetki czekoladowe wiórki kokosowe czerwony barwnik spożywczy   Muffinki:   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do miękkości(...)pomarańczy. Gotowym ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem: Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, śmietan fixem i kremówką na gładki i gęsty krem. Połowę 1/3 kremu przełożyć do miseczki i dodać troszeczkę czerwonego barwnika - tak, aby powstał bardzo delikatny, różowy kolor. Różowym kremem posmarować środek babeczek tworząc pasek

My simple kitchen
Babeczki z Olafem 159

pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + patyczki do szaszłyków, wydrukowane szablony Olafa (ja drukowałam na papierze fotograficznym), kokos do posypania kremu, czekolada, sok owocowy do nasączenia babeczek (opcjonalnie). Babeczki z Olafem(...)dół, bez termoobiegu przez ok. 25-30 minut. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miksujemy w mikserze serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodajemy śmietanę kremówkę i miksujemy razem z serkiem, aż do uzyskania jednolitej sztywnej konsystencji. Krem powinien być gładki, nie należy ubijać go zbyt długo, bo zacznie się rozwarstwiać. Ubity krem przekładamy do worka

Ciastkozercy
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 154

wzór szarlotki królewskiej. Gdy nie mamy czasu na bawienie się z jabłkami, zawsze możemy użyć gotowych jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 154

wzór szarlotki królewskiej. Gdy nie mamy czasu na bawienie się z jabłkami, zawsze możemy użyć gotowych jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje

Kuchnia MagdaLeny
Staropolski piernik dojrzewający 110

ciasta – u mnie dzielę na trzy o wymiarach 13×26 (możemy wyrównać nożem po bokach, aby ciasta były równe). Przygotowujemy polewę rozpuszczając na małej mocy palnika śmietankę kremówkę z połamaną na małe kawałki czekoladą, co jakiś czas mieszając (jeśli polewa jest dla nas za mało słodka, dodajemy 1-2 łyżki miodu; jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolewamy kremówki

Poezja smaku
PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek 90

olej (1/2 szkl.) dżem mandarynkowy (3 łyżki) cukier (3 łyżki) kakao (2 łyżki) soda oczyszczona (1/2 łyżeczki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (2 łyżki) Polewa: śmietanka kremówka 30% (60 ml.) czekolada gorzka (60 g) Dodatkowo: dżem mandarynkowy (3-4 łyżki) krem czekoladowy (3-4 łyżki) Potrzebne gadżety: mikser keksówka 28 x 10 x 7 cm. szklanka(...)minut. Upieczony piernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Ostudzone ciasto przekrawamy 2 razy. Jedną część ciasta smarujemy kremem czekoladowym,  a drugą dżemem mandarynkowym. 2.) Polewa: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy (nie gotujemy). Dodajemy czekoladę i dobrze mieszamy aż składniki się połączą. Polewamy ciasto i zostawiamy stężenia.  | TUTAJ  znajdziesz inne moje przepisy na wypieki bożonarodzeniowe.   Jeżeli

RITA food channel
Kurczak w sosie paprykowym 157

koniecznie do wypróbowania. Składniki (na 2-3 porcje): 2 małe filety z kurczaka 2 czerwone papryki mały słoik marynowanej papryki 1 duża cebula 3 garści świeżego szpinaku 200ml śmietanki kremówki 50ml bulionu warzywnego lub drobiowego sól i pieprz do smaku szczypta chili pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżki oleju   Zaczynamy od przygotowania papryk – nastawiamy piekarnik(...)gotujemy wszystko pod przykryciem, do czasu do czasu mieszając, przez około 8-10 minut, aż sos zacznie gęstnieć.   Po tym czasie zmniejszamy ogień do minimum i dolewamy śmietanki kremówki. Mieszamy i dodajemy szpinak – chwilę pozwalamy mu się dusić na wierzchu, aż zwiotczeje, po czym mieszamy. Dorzucamy kurczaka i całość dusimy pod przykryciem jeszcze około 5 minut

Smaczna Strona
Sernik dyniowy bez pieczenia 202

smaku, lekko korzenny deser do kawy. Spód: 250 g herbatników 120 g masła Sernik: 1 kg sera na serniki z wiadereczka 300 g musu z dyni 2 szkl kremówki 2 szkl cukru pudru 1/2 szkl wody 3 łyżki żelatyny łyżeczka przyprawy korzennej czekolada mleczna Spód: herbatniki drobno pokruszyć. Masło rozpuścić i wymieszać z herbatnikami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia(...)lodówki. Sernik: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia.  Do miski dodać ser, mus z dyni i cukier puder, zmiksować do połączenia składników. Zimną kremówkę ubić na puch. Dodać do masy serowej, wymieszać. Na koniec cały czas miksując wlewać żelatynę. masę serową wylać na schłodzony spód z herbatników. wstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą

Smakołyki Asi
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 232

szklanka oleju 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 80 g śmietany kremówki 30 % Dodatkowo: 2 łyżki orzechów włoskich (uprażonych i posiekanych) Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć sok i odlać. Odmierzyć 2 szklanki. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni(...)góry) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby polewa trochę zgęstniała. Następnie polać ciasto i posypać

Oryginalny smak
Kremowy sernik z musem cytrynowym 160

Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus cytrynowy: sok wyciśnięty z 2 cytryn skórka otarta z 2 cytryn 250g cukru 4 żółtka 120g miękkiego masła 250ml śmietany kremówki 20-36%     *** Blaszkę

Blog z Apetytem
Piernik dojrzewający/staropolski 95

czasie wymieszać, do roztopienia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Poczekać do lekkiego zgęstnienia, udekorować piernik. Proporcje na polewę czekoladową należy dowolnie zwiększyć. Polewa czekoladowa (miękka): 100 ml śmietany kremówki  36% 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia

W garach u Gosi
Zupa krem z selera z ziarnami 87

Prosty składnik a w efekcie zyskujemy bardzo elegancką zupę krem, a do tego super smaczną. Składniki (na 3-4 porcje): 2 duże bulwy selera 1l bulionu warzywnego 200ml śmietanki kremówki 30% 150 ml białego, wytrawnego wina 1 duża cebula 4 łyżki oleju sól i pieprz do smaku po 2 łyżki pestek z dyni i słonecznika oliwa z oliwek do skropienia(...)pozwalamy się wszystkiemu podusić razem około 10 minut.   Po tym czasie ściągamy zupę z ognia i blenderem dokładnie, na gładko blendujemy. Stawiamy jeszcze chwilę na mały ogień, dolewamy kremówkę, mieszamy, próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podgrzewamy aż zupa będzie gorąca.   Gorącą zupę podajemy posypaną chrupiącymi ziarnami i skropioną z wierzchu oliwą z oliwek.   Powrót

Smaczna Strona