ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:175/892)

SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTACH (Z TWAROGIEM) 136

także i Wam ten przepis, jest prosty, szybki i tylko z kilku składników :) Składniki na okrągłą blachę  średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 300 ml śmietany kremówki 36% * 4 łyżeczki żelatyny * 1/3 szklanki wody * 3-4 łyżki cukru pudru * 2 galaretki truskawkowe * 700 ml wody * biszkopty okrągłe na spód (użyłam biszkopty włocławskie  Mamut ) * dowolne owoce(...)należy ją rozpuścić (wstawiam szklankę na kilka sekund do mikrofalówki). Twaróg z wiaderka przełożyć do miski, dodać cukier puder i żelatynę, wszystko wymieszać mikserem. W osobnej misce ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać ją do twarogu, wymieszać. Na dno blachy wyłożyć biszkopty. na wierzch wylać masę sernikową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.  Na wierzchu sernika

Zrób to smacznie
Mini ptysie nadziewane bitą śmietaną 112

bitą śmietaną. Polecam Wam to wyjątkowe połączenie. Składniki: Na ciasto parzone: 1 szklanka wody / 250 ml 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka Nadzienie: 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 fix do ubijania śmietany około 2 łyżki cukru pudru (można dodać ciut więcej w zależności od upodobań) Przygotowanie: Jak przygotować ciasto na ptysie? W rondelku z grubszym dnem(...)stopni przez około 20-30 minut. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości ptysiów i piekarnika. Obserwujemy ptysie, powinny się ładnie zarumienić. Odkładamy na kratkę do przestudzenia. Nadziewanie ptysiów: Ubijamy kremówkę, pod koniec dodając cukier puder wymieszany z fixem. Jeszcze chwilę miksujemy i gotowe. Ptysie można przekroić na pół i wycisnąć nasze nadzienie, po czym je złożyć lub nadziać

Słodkie okruszki
Najlepsze przepisy na kurki 174

białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj i dokładnie oczyść(...)Kopytka z kurkami w sosie śmietanowym z winem Składniki (2 porcje): 500 g ugotowanych kopytek 200 g kurek 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 100 – 120 ml śmietany kremówki 1/4 szklanki białego wina masło + oliwa z oliwek (do smażenia) suszony tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą

Moja pasja smaku
Ciasto Leśny Mech 117

Ciasto leśny mech to pyszne ciasto ze szpinakiem, przełożone delikatnym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Leśny mech zdecydowanie smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie i idealnie. Składniki: Ciasto: 200g świeżego szpinaku 4 jajka 0.5 szklanki cukru 200ml oleju 1op. cukru waniliowego (16g) 1.5 łyżki soku z cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku(...)równe blaty ( każdy 2 centymetrowy ), a z pozostałego ciasta robimy zieloną posypkę na wierch. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a kiedy będzie już sztywna, dodajemy mascarpone, zimną tężejącą galaretkę i miksujemy na gładki, jednolity krem. Krem dzielimy na dwie równe

NiePieprz.pl
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 127

www.estella.pl/menu-restauracyjne/makarony ) i najczęściej podawane jest z owocami morza lub rybami. Pappardelle z doradą 500 g makaronu pappardelle, 300 g fileta z dorady, cebula, 2 ząbki czosnku, śmietana kremówka 36%, bazylia, tymianek, sól, pieprz. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w nim ugotowany makaron. Następnie dodać do niego zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz kawałki surowej ryby. Całość zalać(...)śmietaną kremówką z dodatkiem przypraw. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut (preferowana temperatura to 180°C). Spaghetti Bez wątpienia najbardziej rozpoznawalna odmiana makaronu. Przeważnie wytwarzana jest z mąki pszennej, ale coraz częściej można spotkać produkty powstające na bazie mąk smakowych, np. szpinakowych, marchewkowych czy pomidorowych. Spaghetti na słodko 300 g makaronu spaghetti, 300 g owoców np. truskawek, malin, borówek

CookMag
TARTA TATIN Z BRZOSKWINIAMI I KREMEM JOGURTOWYM 106

brzoskwiń ● 60 g cukru Na krem jogurtowy : ● 1 jogurt kremowy ● 60 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii (lub cukier waniliowy) ● 6 cl mleka ● 12 cl śmietany kremówki Przygotowanie : Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, ostrzem noża wyłuskaj ziarenka. W misce wymieszaj jogurt z ziarenkami wanilii. Dodaj 60 g cukru i ubij trzepaczką całość, domieszaj 6 cl mleka i śmietanę kremówkę. Dokładnie wymieszaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KRUCHE CIASTO ZE ŚMIETANĄ I JEŻYNAMI 157

piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 20 minut na programie z termoobiegiem. Po upieczeniu wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa śmietanowa: - 250 ml kremówki - 1/2 galaretki na 500ml wody (u mnie bezbarwna o smaku cytrynowym) Ubijamy kremówkę, do ubitej śmietany dodajemy chłodną (najlepiej lekko już tężejącą) galaretkę (wcześniej  rozmieszanej w 125 ml gorącej wody

Smaczne Zdrowe
Sos z kurek ( kurkowy ) 72

Wypróbujcie przepis, póki sezon na kurki trwa! Sos z kurek ( kurkowy ) – Składniki Kurki 0,5kg kurek Masło kilka łyżek Cebula 1 średniej wielkości Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki N The post Sos z kurek ( kurkowy ) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 93

smaku Sól do smaku Papryka słodka do smaku Oliwa z oliwek Składniki na sos: Kurki 0,5kg Cebula 1 średnia cebula Masło kilka łyżek Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate ł The post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 80

sznycli Pieprz do smaku Papryka słodka do smaku Oliwa z oliwek Składniki na sos: Kurki 0,5kg Cebula 1 średnia cebula Masło kilka łyżek Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżk The post Indyk w sosie kurkowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 84

Śmietanowiec z kolorową galaretką, czyli Galaretkowiec Śmietanowiec z galaretką – Składniki Mleko 300ml Serka homogenizowany 350g Żelatyna 25g (3 łyżki) Kolorowe galaretki 3 kolorowe galaretki Śmietana kremówka 30% 350ml Cukier p The post Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bezglutenowy jagodowiec 88

mąki bezglutenowej mix 1 łyżka płaska mąki kokosowej 4 łyżki cukru galaretka: 2 galaretki winogronowe 250 g borówek jagodowa śmietana: 35 dkg jagód 5 łyżeczek żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru wiórki kokosowe do dekoracji mięta świeża Biszkopt bezglutenowy: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier po łyżce stopniowo i dalej ubijam(...)Jagodowa śmietana: Jagody przekładam do garnka dodaję cukier i zagotowuję. Jagody miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w 1/3 szklance wody zimnej. Rozpuszczam w gorącym musie jagodowym. Odstawiam do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno. Jak jagody zaczną lekko tężeć dodaję do śmietany i mieszam. Połowę śmietany jagodowej wylewam na biszkopt. Wkładam do lodówki na 20 minut aż stężeje. Układam borówki

wesoła kuchnia
CIASTO BRZOSKWINIOWO KAKAOWE 113

zrobić takie ciasto brzoskwiniowo kakaowe możecie zobaczyć w filmiku .  Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.  SKŁADNIKI: Masa kremowa: śmietanka kremówka 30% ( 600 ml.) mascarpone ( 500 g ) cukier puder ( 3 łyżki ) kakao (2 łyżki) żelatyna (3 łyżki) + gorąca woda ( pół szklanki ) łezki czekoladowe (120 g)  Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki(...)blendujemy na gładką masę, stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilę do lodówki żeby masa brzoskwiniowa zaczęła lekko tężeć. 3.) Krem. Śmietankę kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, serek mascarpone, wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej części masy

RITA food channel
Śmiatankowo-cytrynowe ciasto z borówkami i kruszonką 99

się upiecze i ostygnie …a może być ciężko bo zapachy podczas pieczenia mocno działają na zmysły. Składniki (na blachę o wymiarach około 18x30cm): 4 duże jajka 200ml śmietanki kremówki 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z całej cytryny 250g borówki amerykańskiej masło i mąka do wysmarowania i obsypania formy Na kruszonkę(...)pieczenia.   Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy mikserem na gęsty, jasny krem. Do jajek dodajemy skórkę cytrynową i miksując na małych obrotach wlewamy małym strumykiem kremówkę. Miksujemy do połączenia składników. Nie przestając miksować, dodajemy po trochu suche składniki i miksujemy do połączenia. Gotowe ciasto wylewamy do formy i wyrównujemy.   Na wierzch ciasta wysypujemy równomiernie borówki

Smaczna Strona
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 139

nasączenia: około 60ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Mus jagodowy: 350g umytych jagód (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 160g białej czekolady 500ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 250g naturalnego jogurtu typu greckiego w temperaturze pokojowej 20g żelatyny + 100ml wody Wierzch: 500ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Mała Cukierenka