pasztet - 4251 przepisów (strona:79/284)

Pasztet z wątróbek drobiowych z marchewką i śmietanką 55

Prosty przepis na pyszny pasztet kremowy na kanapki. Pasztet jest z wątróbki, marchewek i cebulki, do tego śmietanka i koniak. Bardzo nam smakuje, do tego zapieczętowany roztopionym masełkiem.... Polecam Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pieczeń/pasztet z warzyw korzeniowych na Święta 124

Ostatnio dość często rzucały mi się w oczy różne pasztety przygotowywane przez blogerów i nie tylko z okazji zbliżających się Świąt, więc i ja postanowiłam upiec coś podobnego. W moim przypadku musi to być pieczeń wegetariańska. A że ostatnio znalazłam bardzo ładne warzywa korzeniowe, to właśnie one stały się podstawą pysznej i lekko słodkiej pieczeni, którą można podać(...)Wzdłuż ułożyć śliwki suszone. Przykryć je drugą połową masy. Masę wyrównać w keksówce. Piec 10 minut w temperaturze 210℃, a potem zmniejszyć do 190℃ i piec jeszcze 60 minut. Pasztet w foremce wyjąć na kratkę i pozostawić na 15 minut.  Potem wyjąć z foremki i pozwolić pieczenie całkowicie ostygnąć. Następnie usunąć papier.  Przechowywać w lodówce. ----- Podobne: pieczeń świąteczna

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z batatów 102

wegetariański pasztet z batatów musi znaleźć się na Waszych wielkanocnych stołach. Koniecznie spróbujcie go z szybką konfiturą z żurawiny. Do tego świeżutkie chrupiące pieczywo. Jest przepysznie! Składniki: 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 cebula 600 g obranych batatów 2 jajka na twardo 2 jajka surowe 90 g mielonych migdałów 2 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego(...)foremce. Żurawinę wsypujemy do rondelka, dodajemy miód i skórkę z cytryny, wlewamy wodę i wino. Gotujemy na średnim ogniu 10 minut aż połowa płynu odparuje i delikatnie blendujemy. Plasterki pasztetu podajemy na ulubionym i pieczywie razem z konfiturą. Smacznego! *Materiał powstał we współpracy reklamowej z Kresto i @swiadome_odzywianie

Delicious Place
Pieczeń z brokułów i selera 129

ół na 220 stopni C. Piec 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 40-45 minut. Pieczeń można podawać zaraz po upieczeniu albo jak pasztet na zimno z pieczywem i chrzanem. ----- Podobne: ziemniaki zapiekane z brokułami pasztet z selera kotlety jajeczne z brokułem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z grochu 89

Życząc zdrowych, radosnych i szczęśliwych Świąt, zapraszam na pyszny pasztet z grochu. Pieczeń bardzo dobrze się kroi i się nie rozpada. Świetnie smakuje podany na pajdzie chleba na zakwasie z dodatkiem tartego chrzanu. Robi się go niewielkim nakładem pracy, co ważne w świątecznej gmatwaninie. Składniki : 300 ml grochu połówkowego 2 ziemniaki cebula chili 2 jajka 4 łyżki bułki tartej(...)powierzchnię. Formę wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 230 stopni i piec 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 40 minut. Po upieczeniu wyjąć pasztet z piekarnika. Pozbyć się papieru i studzić na kratce. ----- Podobne: pieczeń z cukinii i kaszy gryczanej pieczeń z selera pasta z grochu

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet w grzybowej galaretce 98

Pyszny pasztet pieczony, drobiowy, w galaretce grzybowej, może trochę jest przy nim pracy ale za to pysznie i inaczej niż wszystkie inne pasztety. Sprawdzi się super na święta i na różne rodzinne okazje. Polecam... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pieczeń z bobu i selera 105

bułkę tartą. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i kozieradką.  Piec 10 minut w temperaturze 210℃, a potem zmniejszyć do 190℃ i piec jeszcze 60 minut.  Pasztet w foremce wyjąć na kratkę i pozostawić na 15 minut.  Potem wyjąć z foremki i pozwolić pieczenie całkowicie ostygnąć.  Następnie usunąć papier.  Przechowywać w lodówce. ----- Podobne: pieczeń(...)pasztet) z selera pasta z bobu i suszonych pomidorów bób z pieczarkami po cygańsku

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet jajeczny 91

Pasztet jajeczny Pyszna przekąska nie tylko dla wegetarian. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy jeść go na kanapce na przykład z majonezem lub bez niczego jako przekąskę w formie grubych plastrów. Polecam!     Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 15dkg żółtego sera pół czerwonej papryki(...)ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pasztet jajeczny pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pasztet z wątróbki do słoika 108

Kremowy pasztet w stylu francuskim możecie przygotować w domu. Jest kremowy, smarowny i bardzo smaczny. Jest świetnym pomysłem na szybkie śniadanie, niebanalną przekąskę podczas spotkania ze znajomymi, a nawet na piknik. Zrobicie go w kilka minut! Pasztet z wątróbki do słoika Składniki: 300 g wątróbki z kurczaka albo na pół z kaczki 4 łyżki masła (najlepiej klarowanego

Obiad gotowy
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 93

Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest pyszną przekąską na zimno. Składniki: ? 500 g mięsa wołowego z udźca ? 200 g słoniny ? 3 cebule ? 4 jajka ? 150 g suszonych śliwek ? 1 kieliszek winiaku ? 50 g łuskanych orzechów pistacjowych ? 2 liście laurowe

To co kocham
Serowa terrina wiosenna z jajkiem 81

Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu , a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i zieleninkę. Dobrze schłodzony, zestalony żelatyną, obłędnie smakuje, a prezentuje się równie dobrze. To propozycja na śniadanie, kolację czy zdrową, dietetyczną przekąskę. Taka terrina będzie również smaczną dekoracją wielkanocnego stołu. Ja użyłam ricotty, czyli miękkiego włoskiego sera o delikatnej konsystencji

To co kocham
Pasztet z kaczki 89

Bardzo udany recykling mięsa z kaczki z rosołu. Powstał smaczny pasztet z kaczki, bez glutenu i bez jajek. Zamiast bułki dodałam gotowane ziemniaki, a zamiast jajek mielone siemię lniane. Oczywiście jeśli możecie wszystko jeść, to można dodać 1 bułkę namoczoną i zmieloną oraz 3 jajka. Pasztet najlepiej kroi się po całkowitym ostudzeniu. Składniki: ? 1 gotowana kaczka z rosołu ? warzywa

To co kocham
Pasztet z kaczki z pistacjami 103

Najlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując zielonkawe pistacje. Najlepiej smakował z sosem żurawinowym i był niekwestionowanym królem wszystkich świątecznych wędlin, bo wyszedł jako pierwszy. Składniki: ? 1 gotowana kaczka z rosołu ? warzywa z rosołu – 3 marchewki, pietruszka, kawałek selera i 3 całe cebule

To co kocham
Pasztet kapuściano-fasolowy 86

Podstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej ok 1,5 kg – 1 puszka białej fasoli

To co kocham