Przepis na : śniadanie
Ten jajeczny pasztet to mój mały eksperyment, bo nigdy nie łączyłam parówek z jajkami, zaryzykowałam i aż byłam zdziwiona-wyszło pysznie i niebanalnie, delikatne w smaku jajka wspaniale się połączyły smakiem z parówką, myślę że na to danie niejeden łasuch się skusi. Poza długim pieczeniem w kąpieli wodnej szybko się robi i jest łatwe w przygotowaniu a o to chyba chodzi! Do przygotowania tego dania użyłam parówek"paryżanek" firmy PEKPOL które otrzymałam w ramach testowania za co bard... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...