PASZTET Z ŁOSOSIA

PASZTET Z ŁOSOSIA

PASZTET Z ŁOSOSIA

Przepis na : kolacja

Składniki 1 płat ciasta francuskiego  ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30 % 2 jaja (1 jajo+1 żółtko+ 1 białko do posmarowania wierzchu) 2 łyżki octu z białego wina 1 łyżka chrzanu 1-2 łyżki bułki tartej 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku 1 łyżka masła klarowanego (lub dobrego oleju) sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 180 st. Cebulę obierzcie, drobno posiekajcie. W rondlu roztopcie masło klarowane (o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OliveandThyme

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

oliveandthyme

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, pasztet, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, bułki, łosoś, ryby, ryba, świąteczne przepisy, boże narodzenie, kolacja, wielkanoc, chleb, przekąski, przystawki, zapiekanki, zapiekanka, ciasto na boże narodzenie, ryba w ciescie, ryba w occie, przystawka z łososiem, ryby smażone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z OliveandThyme

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.