Żadne Święta nie mogą obejść się bez dobrego pasztetu, dlatego dziś pomysł na pyszny pasztet grzybowy z galaretką. Zupełnie różny od tego mocno aromatycznego z suszonych grzybów i kiszonej kapusty , który pojawił się tutaj w zeszłym sezonie. Tamten zwarty, ciemny, intensywny, idealny do krojenia, ten delikatny, kremowy, o aksamitnej konsystencji, którą zawdzięcza serkowi mascarpone. To taki grzybowy pat é . Całość zwieńczona galaretką z żurawiny i pestek granatu, która wynosi smak grzybowego smarowidełka w py...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)