Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami
Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami
Goose leg, stuffed with pate and dried plums
Składniki:
1 udko z gęsi
10 dag pasztet z wątróbki
8 śliwek suszonych
sól
pieprz
majeranek
oregano
Wykonanie:
Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Uważać, żeby nie uszkodzić skóry. Mięso doprawić przyprawami. Pasztet wymieszać ze śliwkami, rozłożyć na mięsie, całość zwinąć w roladę. Skórę zszyć nitką kucharską. Udziec włożyć do rękawa i piec 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika, dać mięsu odpocząć 10 minut, usunąć nici, pokroić i... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, zdrowe przepisy, zdrowe, mięso, udka , pasztet, duszone, grzyby, jabłka, roladki, susz, cebula, czosnek, pietruszka, przepisy na święta, por , rosół, kapustą, pierś, piersi, chleb, makaron, kasza, makarony, pieczenie, kaczki, diety, dieta, mięsa pieczone, pieczone udka
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz