Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

Goose leg, stuffed with pate and dried plums   Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego  udka wyluzować i wyciąć kości. Uważać, żeby nie uszkodzić skóry. Mięso doprawić przyprawami. Pasztet wymieszać ze śliwkami, rozłożyć na mięsie, całość zwinąć w roladę. Skórę zszyć nitką kucharską. Udziec włożyć do rękawa i piec 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika, dać mięsu odpocząć 10 minut, usunąć nici, pokroić i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, zdrowe przepisy, zdrowe, mięso, udka , pasztet, duszone, grzyby, jabłka, roladki, susz, cebula, czosnek, pietruszka, przepisy na święta, por , rosół, kapustą, pierś, piersi, chleb, makaron, kasza, makarony, pieczenie, kaczki, diety, dieta, mięsa pieczone, pieczone udka

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.