pasztet - 4225 przepisów (strona:73/282)

Francuskie rogaliki z pasztetem 212

Wpadają znajomi, a Ty nie masz w lodówce nic prócz ciasta francuskiego i pasztetu? Spokojnie! Z tego też da się przygotować fajną przekąskę. A jeśli znajdzie się do tego choćby odrobina barszczu, to już w ogóle będziesz uratowana (y)! Do mnie co prawda nikt nie wpadł, ale ciasto miało tylko kilka dni jeszcze do końca terminu ważności, więc chciałam(...)podsyłam link gdzie trzeba. A co będzie dalej, zobaczymy ;) Trzymajcie kciuki, choćby za jaką nagrodę pocieszenia :D Składniki na ok 6 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie pasztetu  np. Profi z drobiem i czosnkiem Plastry szynki (tyle ile rogalików) Plastry sera mozzarella (tyle ile rogalików) ok ½ papryki czerwonej Dodatkowo: 1 małe jajko kminek Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki pełnoziarniste - zdrowy piknik z Profi 196

www.profi.com.pl  <3 Pyszne paszteciki pełnoziarniste z pasztetem Profi z indykiem. Idealne jako szybka przekąska i do barszczu. My zabraliśmy je ze sobą na piknik do lasu, a Wy gdzie je zabierzecie? Składniki: 1/2 opakowania pasztetu Profi z indykiem 5 dużych pieczarek 100g mąki 20g drożdży 3 łyżki ciepłego mleka 1 lyżeczka cukru Sól Woda Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy(...)mleku z dodatkiem cukru. Zagniatamy ciasto z mąki, soli, drożdży i wody. Odstawiamy na ok. 60 min. w ciepłe miejsce. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy z pasztetem i solą. Wyrośnięte ciasto wałkujemy i wykrawamy większe kwadraciki. Nakładamy farsz łyżeczką i sklejamy rogi. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach

Czarnawisienka
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 222

Drobiowy pasztet na delikatnej golonce z indyka, wzbogacony słodkimi, suszonymi śliwkami. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa, dobrze kroi się na plastry i jest bardzo smaczny. Ten pasztet to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, więc trud przy jego przygotowaniu nie jest taki duży. 1,3 kg gotowanej golonki z indyka 300 g podgardla wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula(...)wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby

https:KKuchniaMniam
Pieczeń indycza z prażonym jabłkiem 260

jabłko to duet doskonały. Składniki 500 g mielonej piersi z indyka 1 kwaśne jabłko 2 łyżki domowego rosołu 2 jajka 1 łyżka suszonego szczypiorku Tradismak ok. 1 łyżeczka przyprawy Pasztet- typ kogutek Tradismak przyprawa Smaczuś- pikantny Tradismak pieprz 1 łyżeczka miodu 3-4 listki bazylii aluminiowa foremka Tradismak   1. Do mielonego mięsa dodajemy jajka, przyprawę do pasztetu, smaczuś(...)Powinna dobrze stężeć. 5. Do pieczeni polecam dodać domowy, naturalny rosół, nie z kostki. Doprawiłam go zielem angielskim i liściem laurowym także firmy Tradismak . Cały zestaw do przygotowania domowych pasztetów znajdziecie tutaj . Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: bazylia , indyk , jabłko , owoce , pieczeń , szczypior , Tradismak

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem 125

Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie: Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę. W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg(...)dobrze użyć półtłustego, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kosteczkę rzodkiewki i ogórki oraz jajko. Do całości dodajemy pasztet, dosłownie 2 łyżki, dobrze, gdyby pasztet był miękki,lekko mazisty. Świetnie komponuje się w tej paście!;) Na koniec w małym rondelku mieszamy jogurt, majonez, musztardę, sól i pieprz. Tak przygotowany sos wylewamy na składniki i całość dobrze mieszamy. Przed podaniem schładzamy

Raj dla Podniebienia
Pasztet warzywny z migdałami 167

kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie pasztetów to jednak pasztet z kalafiora pozostaje numerem jeden. Niemniej jednak - każdy z nich jest niezwykle bogaty w smaki. Smacznego! Składniki: 1 torebka ugotowanej kaszy jaglanej 100 g migdałów, zmielonych w blenderze lub rozdrabniaczu

psgotujemy
Pasztet z fasoli z pistacjami 173

Pyszny pasztet z fasoli skradnie serca nie tylko wegetarianom. Osoby, które jedzą mięso nie zorientują się z czego jest przygotowany. Pasztet jest delikatny a dodatek pistacji dodatkowo podkreśla jego wyjątkowy smak. Naprawdę warto go upiec i cieszyć się wyjątkowo smacznym dodatkiem do pieczywa. 350g białej fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos duża cebula jabłko 2 ząbki czosnku 2/3 szkl płatków orkiszowych(...)ewentualnie bułkę tartą), podsmażoną cebulkę i całość zmiksować blenderem na gładką masę. Doprawić do smaku. Na koniec wmieszać pistacje. Keksówkę (24x11cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wyrównać. Pasztet włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 40 minut aż się zarumieni. Ostudzić

Smakołyki Asi
Pasztet z pieczarek 167

Mięsne pasztety jeszcze mi nie wychodzą jak trzeba więc polecam te bezmięsne. Pasztet z pieczarek za to wychodzi mi idealnie.  Jest bardzo smaczny i sycący choć nie zawiera żadnego mięsa. Konsystencją przypomina pasztet z cukinii . składniki: 1,5 kg pieczarek 3 bułki kajzerki 3 cebule 4 jajka (żółtka i białka osobno) mleko do namoczenia bułek olej do smażenia sól

Monia miesza i gotuje
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6519

zorganizujcie dłuższy spacer Zapisz ŻUR I BIAŁY BARSZCZ Żurek wielkanocny – na domowym zakwasie, z domową białą kiełbasą Zakwas na żur i zakwas na barszcz biały DOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa

Karo in the Kitchen
Pasztet z halibuta i kalarepki 217

Pierwszy raz robiłam pasztet jak wróciłam z nad morza i przywiozłam pyszny kawałek wędzonego halibuta. Teraz robię pasztet często bo jest soczysty, wyrazisty w smaku a zarazem delikatny, dzięki kalarepie jest bardzo soczysty. Polecam gorąco każdemu wielbicielowi ryb a niejadkom też zasmakuje. Halibut to bardzo zdrowa ryba bo jest tłusta i zawiera mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych dobrze przyswajalnych przez organizm(...)Pasztet z halibuta i kalarepki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. 192

Bardzo smaczny i aromatyczny a przy tym niedrogi i łatwy w wykonaniu pasztet.  Doskonały na zbliżające się Święta i na co dzień. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 24x10 cm ) - 4 udka z kurczaka - 30 dkg pieczarek - 1 większa marchewka lub dwie mniejsze - duża cebula - 3 ząbki czosnku - mała czerstwa bułeczka - 2 jajka - 5 dag masła - łyżka oleju - pół łyżeczki majeranku(...)łyżce oleju, chwilę do odparowania wody. Obrane mięso, marchewkę, cebulę i usmażone pieczarki, oraz namoczoną w pozostałym wywarze czerstwą bułkę mielę w maszynce do mielenia mięsa.( Można dwukrotnie pasztet będzie bardziej gładki.)  Do zmielonej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Dokładnie wyrobioną masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet jajeczny z pieczarkami, pomidorami i sosem czosnkowym FolWark. 158

Święta tuż tuż, pewnie macie już swoje sprawdzone przepisy na dania które przygotowujecie w święta. Mam dzisiaj propozycję pasztetu jajecznego z suszonymi pomidorami, pieczarkami i serem Koryciński. Pasztet jest delikatny lekko mokrawy i nie za suchy, podałam go z sosem czosnkowym firmy FolWark - http://folwark.com.pl/   przy okazji zapraszam Was na stronę internetową, znajdziecie tam szeroki asortyment wyśmienitych sosów(...)puszczą wody ) to dodajcie odrobinę bułki tartej. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia przekładamy masę jajeczną i lekko dociskamy łyżką.Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50/55 minut. Taki pasztet wyśmienicie smakuje na zimno jak i na ciepło podany z sosem czosnkowy.  Życzę Wam smacznego :)  Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Migdałowe babeczki (z masłem migdałowym) 237

zdrowy styl życia. Jak dla mnie Primavika, to kwintesencja natury, smaku i zdrowia. Zakład produkcyjny mieści się w gminie Sieraków. Obecnie produkowane są w nim aromatyczne dania obiadowe, smakowite pasztety w rozmaitych kompozycjach smakowych, hummusy, paprykarze wegetariańskie. Na szczególną uwagę zasługuje rozmaita linia maseł orzechowych, w której znajduję się m.in. masło z nerkowców, masło migdałowe, sezamowe i tahini. Primavika(...)realizuję również ekologiczną, certyfikowaną produkcję pod marką Primaeco , która proponuje dania obiadowe, pasztety i paprykarze, musztardy oraz ketchupy. Gamę produktów BIO wzbogaciły ostatnim czasem ekologiczne buraczki, dostępne w dwóch wariantach – zasmażane z cebulką „Smaczki” lub gęsto tarte „Pychotki” czy też hummusy ekologiczne. Choć nie jestem wegetarianką, to zachwyciły mnie wszystkie otrzymane do testowania produkty. Dobrze, że zdjęcia zrobiłam zanim zaczęłam

Słodkie okruszki
Pasztet warzywno-orzechowy 145

niedługo u nas również zagości wiosna! A na zdjęciach powyżej, jedyny słoneczny dzień, który udało mi się "schwytać" obiektywem w te Święta. :) Na naszym blogu jeszcze świątecznie! Chociaż taki pasztet można przygotować nie tylko w Święta.:) Pasztet warzywno-orzechowy   (Zainspirowany przepisem z Jadłonomii.) Składniki: 200 g orzechów laskowych ¾ szklanki surowej kaszy jaglanej 2 marchewki 2 pietruszki biała część pora(...)sojowy, ziele angielskie, majeranek, tymianek, lubczyk, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wszystko dokładnie miksujemy a następnie przekładamy do foremki. Nagrzewamy piekarnik (góra-dół) do temperatury 200 stopni i pieczemy pasztet przez około 45 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Doskonale smakuje np. z sosem żurawinowo-chrzanowym albo chrzanowym z jajkami. Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 138

smakował. Połączenie nie tylko faktur i konsystencji (idealnie gładziutki krem z lekko porowatym sorbetem), ale i temperatur naprawdę zdało egzamin. Bardzo smaczne danie godne polecenia każdemu. Jagnięcina kotlet, jaglany pasztet, aroniowy demi glace – no i na tym daniu zachwyty się skończyły, a szkoda, bo jagnięcinę uwielbiam, a jaglany pasztet wyglądał bardzo obiecująco. Mięso zdecydowanie przeciągnięte, jestem pewna, że było odgrzewane(...)się nad czym rozwodzić – jagnię schrzanione. Pasztet jaglany zdecydowanie za twardy a aroniowy demi glace choć sam w sobie bardzo smaczny zdominował całe danie. I wyszło z tego, że pamiętam tylko twarde mięso w kwaśnym sosie, a chyba nie o to chodziło. Danie z dużym potencjałem, jednak coś poszło z nim zdecydowanie nie tak. Szkoda. Makaronik, mus z czekolady

Kate's Kitchen