Zupa w formie kremu to takie danie, które do wykonania ma zdrowe zadanie. Warzywa, co nie za bardzo lubimy, sprytnie są przemycane, przez to, że wszystko jest dokładnie miksowane. Moja zupa chociaż z białych warzyw, a jednak biel jest zmieniona, bo curry i lubczykiem została doprawiona. Składniki: 300 g topinamburu, 3 szt. cebuli dymki ze szczypiorem, 4 duże
Moniki SmakołykiZupy niestety gotuję rzadko, jeśli już, to właśnie te bardziej treściwe - typu fasolowa, grochowa, które przynajmniej lubi mój Luby - albo pełne warzyw kremy. Z racji dużych zapasów marchwi raczyliśmy się ostatnio mocno kremową zupą z dodatkiem ziemniaków, mleka i curry. Składniki (4 porcje) -700 g marchwi -200 g ziemniaków -1 cebula -700 ml bulionu -500 ml pełnotłustego mleka -2 łyżki
Zielona KuchniaSkładniki: serca kurczaka 1 kg + woda 1 litr, włoszczyzna młoda 1 pęczek, woda do zupy 2 litry, kucharek 2 łyżki, pomidory świeże 1 kg, ząbki czosnku 4 sztuki, ryż 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżeczka, śmietana 12% 200 gram, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek Serca kurczaka oczyścić z żyłek, opłukać, w szybkowarze bez zmykania zagotować i wylać wodę, opłukać(...)wlać pomidory, wsypać ryż, kucharka i gotować do miękkości ryżu z 15 minut. Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z wodą, wsypać koperek, pieprz mielony, zagotować - bardzo smaczna, aromatyczna, sycąca zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów na wywarze z serc kurczaka i z ryżem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZawsze jest czas, by zacząć coś nowego w w swojej kuchni. Taką nowością u mnie będzie zupa tajska. Rozsmakowaliśmy się w niej, więc na pewno zagości często na moim stole. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie wypróbowali kuchni wschodniej. Zacznijcie od zupy tajskiej. SKŁADNIKI 1,5 litra bulionu ( u mnie mięsny) Pierś z kurczaka -duża Puszka mleka kokosowego Pomidory
W kuchennym oknie Ewyprzez ok. 30 minut. Po upieczeniu odkładamy kilka różyczek kalafiora do dekoracji, a resztę warzyw przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy pozostałe składniki. Gdy woda zacznie wrzeć zupa jest gotowa. Miksujemy na gładki krem. Dolewamy wody, jeśli jest zbyt gęsta. Jeśli używasz masła z kawałkami orzeszków, dodaje po zmiksowaniu zupy. Kawałki orzechów będą lekko chrupały w kremie
KucharzycaAromatyczny rosół wołowy to jedno z tych dań, które się gotuje dość długo. Jednak smak, aromat tej zupy potrafi nam wszystko wynagrodzić. Rosół wołowy jest dość tłusty, jednak dzięki temu niezwykle dobrze rozgrzewa i ma niepowtarzalny smak. Rosół ten podajemy zawsze z cieniutkim makaronem – niteczki. Zobacz także: Bulion warzywny Składniki 1kg pręgi wołowej 2-3 marchewki 2 pietruszki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wegetariańska zupa z czerwonej soczewicy z dodatkiem pomidorów oraz szpinaku, przygotowana na wzór indyjskiego dania dahl. Jest to zupa niezwykle aromatyczna, a to za sprawą przypraw, takich jak: świeży imbir, kumin mielony oraz kurkuma. Do tego świetnie rozgrzewa od środka i jest gęsta, sycąca, pożywna, a przede wszystkim zdrowa. Poza tym, jej przygotowanie jest szybkie i bardzo proste - z ogólnodostępnych
Kuchnia MagdaLenyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Zupa brokułowa składa się tylko z 3-4 składników i nie wymaga dużo wysiłku i czasu. Jest prosta i łatwa, jak większość naszych przepisów. The post Zupa brokułowa z fetą appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyZawsze kombinuję, jaka zupę podać gościom, dziś postawiłam na krem z pieczarek. Pierwszy raz robiłam ten krem, zazwyczaj, jeśli pieczarki- to po prostu zupa pieczarkowa. Muszę przyznać,że pozytywnie zaskoczył mnie efekt mojej pracy i goście też byli zadowoleni. SKŁADNIKI: 60-70 dag. pieczarek 4 średnie ziemniaki 1 marchewka 1/4 średniego selera 1 pietruszka 2 l. bulionu drobiowego( ja wykorzystałam
Kuchnia Beatyprzez ok. 30 minut. Po upieczeniu odkładamy kilka różyczek kalafiora do dekoracji, a resztę warzyw przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy pozostałe składniki. Gdy woda zacznie wrzeć zupa jest gotowa. Miksujemy na gładki krem. Dolewamy wody, jeśli jest zbyt gęsta. Jeśli używasz masła z kawałkami orzeszków, dodaje po zmiksowaniu zupy. Kawałki orzechów będą lekko chrupały w kremie
Kucharzyca