Zupa serowa z pulpecikami (z serków topionych)

Zupa serowa z pulpecikami (z serków topionych)

Zupa serowa z pulpecikami (z serków topionych)

Serowa to prosty sposób na kremową i sytą zupę. Z dodatkiem grzanek i pulpecików z powodzeniem może stanowić samodzielny posiłek. Zwłaszcza zimą. Wedle uznania - doprawiona mniej lub mocniej ostrą papryką świetnie rozgrzewa. Jeżeli nie przepadamy za mielonym mięsem - pulpeciki można zamienić na chrupki bekon, który także świetnie pasuje. Składniki (4 porcje) -1 litr bulionu -300 g serków topionych -1 marchew -1 pietruszka korzeniowa -1/2 cebuli -500 g mięsa drobno mielonego -1 jajko -2-3 łyżki bułki tartej -1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.