Bardzo przypadkowa potrawa. Z weekendu zostało mi pół główki kapusty, przy okazji zachciało mi się zupy. Plusem tego kapuśniaku było to, że nie musiałam do niego niczego dokupować. Ja w ogóle lubię gotować z domowych resztek, serio serio. Obecny czas bardziej sprzyja kombinowaniu, bo nie chcę niepotrzebnie wychodzić z domu. Zupa wyszła tak pyszna, że wrąbaliśmy cały garnek w ciągu
Kardamonovykroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet. Całość podlewamy 0.5 l bulionu przykrywamy i dusimy. 4. Dodajemy poszatkowaną kapustę do gotującej się zupy. A następnie przelewamy podduszone buraki. 5. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy marchewkę oraz pietruszkę pokrojoną w słupki. Dodajemy też cebulę pokrojoną w piórka. Po podsmażeniu dodajemy do zupy
karolgotujeZupa krem z białych warzyw z bazyliowymi grzankami i kiełkami 🌱🌷 Dlaczego warto ją zrobić dowiecie się ze stories. Można zrobić ją również w wersji #vegan 💛 Składniki: 1 duży seler 2 średnie pietruszki 1 por (biała część) 1/2 główki kalafiora 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 ml mleka (można zrobić na roślinnym) 2 łyżki masła (lub oleju) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej(...)Wrzucamy resztę warzyw i smażymy przez 5 min. Wlewamy wodę lekko ponad poziom warzyw. Gotujemy przez 20 min z przyprawami. Na końcu blendujemy i dolewamy mleko, jeżeli wolimy rzadszą zupę dolewamy więcej mleka
CzarnawisienkaFlaczki" z kurczaka to aromatyczny rosół z mnóstwem przypraw. Sycąca, rozgrzewająca zupa podana z dodatkiem pieczywa to pyszne danie jednogarnkowe. Oszukane flaczki z tymi prawdziwymi mają niewiele wspólnego, oprócz przypraw i rosołu - podstawy zupy. Dla mnie to kolejny przepis z cyklu - kuchenny recykling
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 10 – 15 minut aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu wszystko zmiksować w blenderze. Podajemy np. z grzankami. Artykuł Zupa krem z kalafiora pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESycąca i treściwa zupa meksykańska to idealna propozycja dla osób lubiących dobrze zjeść :). Świetnie smakuje w wersji pikantnej jak i łagodnej. Mojej rodzinie najlepiej smakuje podawana z grzankami czosnkowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 litra rosołu lub bulionu 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 500 gram mięsa mielonego, ja użyłam wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 2-3 ząbki(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą pieprzem, słodką papryką, usmażone mięso wraz z cebulką przekładamy z patelni do gotującej się zupy, gotujemy na mniejszym ogniu ok 8-10 min co jakiś czas mieszając, po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy, gotujemy jeszcze ok 5 min, zdejmujemy z gazu doprawiamy do smaku
Blog kulinarny S9.PLbazie rosołu z kury może powstać praktycznie każda zupa. Zobaczcie jak wygląda przepis na wiosenną kalafiorową.… Czytaj dalej Wiosenna kalafiorowa (zupa
Pij soki wyciskanekroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet. Całość podlewamy 0.5 l bulionu przykrywamy i dusimy. 4. Dodajemy poszatkowaną kapustę do gotującej się zupy. A następnie przelewamy podduszone buraki. 5. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy marchewkę oraz pietruszkę pokrojoną w słupki. Dodajemy też cebulę pokrojoną w piórka. Po podsmażeniu dodajemy do zupy
karolgotujeZiemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Sok z kiszonej kapusty mieszamy z rosołem i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką oraz grzyby. Gotową zupę podajemy z ziemniakami i natką pietruszki
Domowy Smak JedzeniaZupa w formie kremu to takie danie, które do wykonania ma zdrowe zadanie. Warzywa, co nie za bardzo lubimy, sprytnie są przemycane, przez to, że wszystko jest dokładnie miksowane. Moja zupa chociaż z białych warzyw, a jednak biel jest zmieniona, bo curry i lubczykiem została doprawiona. Składniki: 300 g topinamburu, 3 szt. cebuli dymki ze szczypiorem, 4 duże
Moniki Smakołyki