zupa - 39132 przepisów (strona:477/2609)

Zupa rybna Ucha 64

Zupa rybna Ucha Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki lub nieco drobniej, marchewkę w plasterki, a ziemniaki w grubszą kostkę. Pietruszkę i selera zostawić w całości lub przekroić na pół. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju, włożyć pokrojoną cebulę i na średnim ogniu podsmażyć co jakiś czas mieszając, aż delikatnie zmieni kolor. Następnie dodać marchewkę i dalej(...)będą już miękkie dodać do garnka kawałki ryby, posiekany koperek, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i na delikatnym gotować 3-4 min. Przed podaniem na talerzach po wierzchu posypać zupę delikatnie posiekaną natką pietruszki. Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki lub nieco drobniej, marchewkę w plasterki, a ziemniaki w grubszą kostkę. Pietruszkę i selera zostawić w całości

ememe kitchen
Zupa fasolowa z szynką 57

Zupa fasolowa z szynką Fasolę umyć, wsypać do naczynia, zalać zimną wodą i moczyć ok. 10 godzin. Warzywa umyć i osuszyć, obrać. Marchewkę pokroić w półplasterki, pietruszkę w kostkę, łodygi selera naciowego na plasterki, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na niej pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera naciowego(...)soli. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i na małym ogniu gotować 2 – 2 i 1/2 godziny, aż do miękkości fasoli. Po 1 i 1/2 godziny gotowania doprawić zupę do smaku pieprzem czarnym mielonym i solą. Kiedy fasola jest już miękka zdjąć garnek z ognia i zupę można podawać. Artykuł Zupa fasolowa z szynką pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Zupa Krupnik 59

pewno większość z Was posiada w swoim domu przepis na krupnik, zupa ta pojawia się na naszych stołach od lat. Są na pewno wśród nas również takie osoby, które nie miały okazji jeszcze jej przygotować i szukają sprawdzonego przepisu. Ten będzie idealny! Do przygotowania tej zupy można wybrać różnego rodzaju mięso, ja zazwyczaj stawiam na drób. Dodatkowo oczywiście kasza jęczmienna(...)wywarze. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz pietruszkę, gotujemy przez 20 minut.  Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, kaszę płuczemy pod zimną wodą.  Następnie wszystko przekładamy do zupy. Dodajemy także posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy przez 30 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.  Artykuł Zupa Krupnik pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Zupa cebulowa z grzankami 55

Zupa cebulowa z grzankami jest pyszna, aromatyczna i łatwa do przygowania.Ta zupa cebulowa to jedno z najpopularniejszych dań tradycyjnej kuchni francuskiej.Nic tak nie rozgrzeje w chłodny dzień, jak talerz pysznej zupy cebulowej.Zupa ma wlascisciwisci pozytywne, zabija zarazki w organizmie i ma doskonały wpływ na ogólny  … The post Zupa cebulowa z grzankami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Zupa krem z brokuła i ziół 60

Uwielbiam zupy kremy, lubię jak są aromatyczne i pyszne i do takich mogę zaliczyć dzisiejszą zupę. Fajne jest to że jak brokuła niekoniecznie każdy lubi tak zupę krem z brokuła zjada każdy bez wyjątku, sprawdzone. Spróbujcie i zajadajcie pyszny obiad. Zupa z brokuła i ziół. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
pyszna koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku... 69

małe kawałki. Wodę zagotować z kostką rosołową, wsypać włoszczyznę, kalafior, ziele angielskie, gotować na średnim ogniu z 25 minut. Jajka, mleko mąkę wymieszać do "bez gródek"rózgą. Wlać do zupy mieszając do zagęszczenia, dodać paprykę ostrą, sól, pieprz mielony. Na patelni stopić masło, wsypać opłukany i posiekany koperek, podsmażać z 2 minuty, mieszać. Dodać wszystko do zupy, tylko zagotować(...)zdjąć z ognia. Można dodać do zupy na talerzu ziemniaki ugotowane lub makaron, ryż - ta zupa jest bardzo aromatyczna, pachnąca koperkiem, lekka i jednocześnie sycąca, dzięki ostrej papryce rozgrzewająca, bez mięsna na maśle, mleku........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka 69

czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Kobylnica Ruska, gmina Wielkie Oczy, powiat lubaczowski Jedną z zachwycających cech kuchni podkarpackiej jest wykorzystanie prostych składników w zupełnie nieoczekiwany sposób. Zakwaszanie zupy wodą z kiszonych ogórków czy kwasem z kiszonej kapusty jest powszechne. Jednak użycie kwaśnych jabłek czy żytniego zakwasu do zakwaszenia czerwonego barszczu już nie. Takie dania są nie tylko smaczne(...)gotujemy je do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, a kiedy i one będą niemal ugotowane dodajemy poszatkowaną kapustę. Po kilku minutach do zupy dodajemy fasolę i taką ilość zakwasu, żeby barszcz był tak kwaśny, jak lubimy. Dodajemy zmiażdżony czosnek oraz cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle. Na koniec barszcz zabielamy śmietaną

Trzeci talerz
Krem dyniowo gruszkowy z makaronem z soczewicy 54

lepszych które robiłam. Chyba za sprawą gruszki która przełamuje lekko mdły smak dyni. Z makaronem bezglutenowy i serem blue pycha. Polecam dodać sos balsamico on też nadaje fajnego smaku zupie.     2 marchewki 1 kg dyni 2 korzenie pietruszki 1 kawałek por biała część 1 kawałek selera 2 gruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów włoskich(...)koniec gotowania dodaję dynię pokrojoną, gruszkę, ale nie dolewam wody,bo dynia puści dużo soku. Na patelni przesmażam cebulę i czosnek na oleju,wlewam ocet winny. Dodaję do zupy, całość miksuję blenderem. Zupę doprawiam solą, pieprzem, chili, dodaję ser niebieski, sos balsamico. Na patelni przesmażam cząstki drugiej gruszki. Zupę podaję ze śmietaną, balsamico, orzechami, makaronem, cząstką gruszki, natką

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania