Żurek na zakwasie, bez dodatku mięsa. Ugotowany na wywarze z jarzyn, wzbogacony wędzonym tofu i opcjonalnie także roślinną kiełbaską. Będzie równie smaczny, gdy podamy go z ugotowanym na twardo jajkiem lub pokruszoną fetą. Można dodać trochę chrzanu ze słoiczka. W wersji wegańskiej śmietankę 30% zastępujemy śmietaną wegańską lub pomijamy jej dodatek. ----------------------------------------- SKŁADNIKI/ 6 porcji 1 włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, gruby plaster selera, por, cebula) 3 ząbki czos...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...