Przepis na : obiad
Dzisiaj na obiad wjechała grochówka na wędzonce , taki nasz polski comfort food na lutową niepogodę. Rozgrzewająca, treściwa, gęsta i o wyraźnym zapachu i smaku wiejskiej wędzonki. Nic więc dziwnego, że ugotowaliśmy duży gar tej zupy, aby móc się nią zajadać w deszczowe dni. Z przymrużeniem oka możemy napisać, że po cichu liczymy na to, że gdy cały gar zostanie przez nas zjedzony, poprawi się także pogoda. Udostępnij Grochówka na wędzonce – składniki 250 g grochu łuskanego (połówki) 200 g wędzonych kośc...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...