Kapuśniak z mięsem

Kapuśniak z mięsem

Przepis na : obiad

Kapuśniak z mięsem to lżejsza i mniej kwaśna wersja popularnej kwaśnicy, która gotowana jest na żeberkach. Sycąca i dobrze rozgrzewająca zupa z kiszonej kapusty. Proste i pożywne danie jednogarnkowe świetnie postawi na nogi nawet po imprezie. Podstawową różnicą między kapuśniakiem a kwaśnicą jest to, że kwaśnica jest bardzo kwaśna i gotowana na wędzonych żeberkach z boczkiem. Kapuśniak z mięsem i kwaśnica to na pewno sycące dania jednogarnkowe , gdyż obie zupy zawierają dużo mięsa. Jeśli nie lubisz kwaśnego smaku...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.