Zupa fasolowa z szynką Fasolę umyć, wsypać do naczynia, zalać zimną wodą i moczyć ok. 10 godzin. Warzywa umyć i osuszyć, obrać. Marchewkę pokroić w półplasterki, pietruszkę w kostkę, łodygi selera naciowego na plasterki, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na niej pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, cebulę i czosnek), następnie przełożyć do dużego garnka. Fasolę umyć, wsypać do naczynia, zalać zimną wodą i m... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...